Βενιζέλος: Υπέρ σύνθετης ονομασίας erga omnes για ΠΓΔΜ

advertisement

Να προχωρήσει η κυβέρνηση στην επίλυση του Σκοπιανού με βάση τη διαμορφωμένη εδώ και 25 χρόνια εθνική γραμμή της σύνθετης ονομασίας erga omnes για όλες τις χρήσεις ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ , ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι συμφέρει την Ελλάδα να εισέλθουν τα Σκόπια στους ευρωατλαντικούς θεσμούς γιατί – όπως είπε – θα είναι πιο ελέγξιμα ενώ πρόσθεσε πως δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερη συγκυρία στη γειτονική χώρα για την επίλυση του ονοματολογικού.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση στο Σκοπιανό πήγε να κάνει ένα πολιτικό τέχνασμα και να εκθέσει την αντιπολίτευση ενώ η ΝΔ κινήθηκε αυτοπροστατευτικά.

Υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας επειδή συγκυβερνά με τους ΑΝΕΛ που είναι ένα κόμμα εθνικο-λαικιστικό, προσπαθεί να κάνει τις ίδιες ταχυ-δακτυλολογίες που έκανε το καλοκαίρι το 2015 που χρησιμοποίησε την αντιπολίτευση για να περάσει τη συμφωνία.

Ανέφερε ακόμη πως τα συλλαλητήρια πυροδοτήθηκαν από την επιπολαιότητα της κυβέρνησης αλλά τα χαρακτήρισε εκ του ασφαλούς.

Διερωτήθηκε δε γιατί δεν έχουν γίνει συλλαλητήρια για τα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό γιατί αυτά είναι τα μεγάλα θέματα για τη χώρα. Είπε πάντως ότι θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τις ενστάσεις όσων πηγαίνουν στα συλλαλητήρια γιατί όλοι οι Έλληνες είναι πατριώτες.