Στη Γενεύη ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου

advertisement

Στη Γενεύη βρίσκεται από σήμερα, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, προσκεκλημένος της γενικής διευθύντριας του CERN, Φαμπιόλα Τζανότι (Fabiola Gianotti).

Ο κ. Γαβρόγλου θα ανοίξει τις εργασίες του συνεδρίου «CERN History Days» για τη συζήτηση της συγγραφής της ιστορίας του CERN, που διεξάγεται σήμερα και αύριο, 1 και 2 Φεβρουαρίου. Στο πλαίσιο της παραμονής του στην Ελβετική πόλη, ο κ. Γαβρόγλου θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με την κ. Τζανότι, αλλά και με Έλληνες ερευνητές και τεχνικούς του CERN.

Στο πλαίσιο της συνάντησης με την διευθύντρια του CERN, στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η ελληνική συνδρομή στον οργανισμό, η αύξηση του αριθμού των σχολείων που θα επισκέπτονται δωρεάν το Ινστιτούτο, η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών καθηγητών και ερευνητών καθώς και η παροχή τεχνολογικών υποδομών προς τα ελληνικά ανώτατα ιδρύματα.

Τέλος, σημειώνεται ότι το συνέδριο «CERN History Days» συνδιοργανώνουν το Κέντρο Έρευνας Ανθρωπιστικών Επιστημών που εδρεύει στην Αθήνα και το οποίο ίδρυσε ο κ. Γαβρόγλου και το Ινστιτούτο Μαξ Πλάνκ (Max Planck Institute for the History of Science), που έχει έδρα στο Βερολίνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ