Το ντιμπέιτ μεταξύ Αναστασιάδη και Μαλά ξεκίνησε νωρίτερα λόγω… Survivor

advertisement

Ξεκίνησε πριν από λίγο το debate μεταξύ του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του Σταύρου Μαλά ενόψει του δεύτερου γύρου των Προεδρικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής 4 Φεβρουαρίου. Το debate ξεκίνησε νωρίτερα ώστε να ολοκληρωθεί πριν τις 22:30 που αρχίζει η μετάδοση του Survivor από το τηλεοπτικό κανάλι Sigma.

 

Δεν διαχωρίζω τον λαό
Ο Κύπριος Πρόεδρος προσερχόμενος στο ΡΙΚ για το debate δήλωσε πως εστιάζει την προσοχή του σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό και δεν διαχωρίζει «ούτε αριστερούς, ούτε κεντρώους, ούτε σοσιαλιστές» καθώς «δεν υπάρχει χρώμα στα προβλήματα, δεν υπάρχουν αντίπαλοι εκτός από τα προβλήματα».

Χαίρομαι, είπε ο κ. Αναστασιάδης, «που έγινε αποδεκτή η εισήγησή μου να γίνει μια ανοικτού τύπου συζήτηση, ένας διάλογος που να επιτρέπει στον καθένα να αναπτύξει και τις θέσεις και τις προγραμματικές του αλλά ιδιαίτερα για μια κυβέρνηση να παρουσιάσει και τα πεπραγμένα όπως βεβαίως και ο κ. Μαλάς τους δικούς του προγραμματισμούς».

Ελπίζω και πιστεύω, συνέχισε, «ότι ο λαός έχει αποτυπώσει κρίση και άποψη για το έργο της Κυβέρνησης για το που βρίσκεται σήμερα ο τόπος και μπροστά στο δίλημμα εάν θα συνεχίσουμε με σταθερά βήματα μπροστά ή εάν θα επιτρέψουμε επανάληψη μιας όχι τόσο ικανοποιητικής κατάστασης που αντιμετωπίσαμε το 2013 όταν πλησιάσαμε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και μαζικά θα προσέλθει στις κάλπες την Κυριακή έτσι ώστε με τη δική του βούληση, γιατί είναι η δική του ώρα, να αποφασίσει ποιος είναι εκείνος που θα πρέπει να αναλάβει τα ηνία την επόμενη πενταετία».

Δεν θα εκλεγεί ο «κανένας»

Την πεποίθησή του ότι οι πολίτες που ψήφισαν τον Νικόλα Παπαδόπουλο την περασμένη Κυριακή θα πάνε στις κάλπες και θα αποφασίσουν εξέφρασε ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς, σημειώνοντας ότι την Κυριακή δεν θα εκλεγεί ο κανένας. Το σχόλιο αφορούσε τα κόμματα του λεγόμενου «ενδιάμεσου χώρου» που αποφάσισαν να μην υποστηρίξουν κανένα από τους δύο υποψήφιους. Θεωρώ, είπε ο κ. Μαλάς, ότι «η αποχή δεν είναι επιλογή». «Η αποχή ουσιαστικά είναι αποδοχή της παρούσας κατάστασης».

«Οι συμπολίτες μας που ψήφισαν τον ενδιάμεσο χώρο που είναι πάντοτε ο ρυθμιστικός πολιτικός χώρος θα πάνε στις κάλπες και θα αποφασίσουν», ανέφερε.

«Ο κυπριακός λαός την περασμένη Κυριακή» είπε ο κ. Μαλάς «έδωσε μια ισχυρότατη εντολή η χώρα μας να αλλάξει πορεία κυρίως όσον αφορά τα κοινωνικοοικονομικά και μια ισχυρή εντολή η επόμενη μέρα να μας βρει όλους ενωμένους, γιατί για να διαχειριστούμε τα τεράστια προβλήματα τα οποία θα αντιμετωπίσουμε, να δώσουμε ελπίδα για την επανένωση της χώρας μας, να αντιμετωπίσουμε τις τεράστιες πληγές που αφήνει πίσω της αυτή η οικονομική κρίση που θα είναι μαζί μας για πολλά χρόνια πρέπει να είμαστε ενωμένοι, να κινηθούμε με επιστημοσύνη, με εξωστρέφεια, χωρίς ιδεοληψίες και πάνω από όλα με επαγγελματισμό και σεβασμό προς την κοινωνία».

«Η κοινωνία η ίδια θέλει να δει μια διακυβέρνηση η οποία να ενώνει πρωτίστως τους πολίτες, να τους φέρνει πιο κοντά της, οι πολιτικές να βγαίνουν από την ίδια την κοινωνία και όχι μέσα από κλειστές πόρτες», ανέφερε ο Σ. Μαλάς.

Να είναι μια κυβέρνηση, σημείωσε, «η οποία να μην είναι προϊόν πολιτική συνδιαλλαγής και αυτό είναι που υπόσχομαι ότι θα πράξω αν οι πολίτες με επιλέξουν».