ΠΑΤΡΑ: “Τρέχουν και δεν φτάνουν” κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για λύσεις σε θαλάσσιο μέτωπο και γραμμή τρένου – Πριν την κάθοδο Τσίπρα

advertisement

Να ξεκαθαρίσει το ζήτημα της παραχώρησης της λιμενικής ζώνης της Πάτρας, πριν την έλευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την προσεχή Τρίτη 6 του μηνός, ζητά ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, ασκώντας πιέσεις σε συνεχή βάση.Τόσο η Νομαρχιακή Επιτροπή όσο και οι βουλευτές του Νομού, βλέπουν πλέον με έντονο προβληματισμό την προοπτική να βρεθεί η Κυβέρνηση σε θέση άμυνας κατά το συνέδριο στο ζήτημα αυτό. Και προσπαθούν να το τελειώσουν έγκαιρα.
Ηδη πάντως οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις διασπάστηκαν καθώς η δημοτική αντιπολίτευση -με κοινή ανακοίνωση της διαχωρίζει τη στάση της απο την αποχή του δημάρχου από το συνέδριο ενώ υποστηρίζει ότι ορθή στάση είναι η επιτόπου διεκδίκηση.
Στο συρτάρι της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου υπάρχει νέα βελτιωμένη πρόταση. Όμως στελέχη της Νομαρχιακής απαίτησαν να παραδοθεί η πρόταση ανά χείρας εγκαίρως, προκειμένου οι βουλευτές του κόμματος στο νομό να είναι σε θέση να ανατρέψουν τους ισχυρισμούς της δημοτικής αρχής για κυβερνητικές παλινωδίες στο θέμα της παραχώρησης.
Ξεκάθαρα διεκδικητικό και όχι… διακοσμητικό ρόλο, κατά τον συντονισμό της 1ης Απογευματινής Συνεδρίας της Δευτέρας για «Ενέργεια, Υποδομές, Περιβάλλον και Δημόσια Περιουσία» (παρουσία των υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή αλλά και της κ. Παπανάτσιου) θέλει να έχει και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόριος Αλεξόπουλος.
Στην αντιπεριφέρεια γίνεται σειρά συσκέψεων για λιμάνι, τρένο στην Πάτρα, Πατρών-Πύργου κά. προκειμένου ο κ. Αλεξόπουλος να βγάλει ειδήσεις και όχι χαμόγελα απο τους υπουργούς.
Η Πατρών-Πύργου, το τρένο, το φράγμα Πείρου-Παραπείρου και το φυσικό αέριο θα είναι το αντικείμενο της κουβέντας που πρόκειται να γίνει στο ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος υπό τον πρόεδρο Β. Αϊβαλή, παρουσία του κ. Σπίρτζη στην Πάτρα τη Δευτέρα, ένα 24ωρο πριν την ομιλία του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο.

Εξάλλου την επίσκεψη του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη για το αναπτυξιακό συνέδριο περιμένουν οι κάτοικοι του Καστελλόκαμπου.
Ανοικτό παραμένει το αίτημά τους για συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και φυσικά μια βελτιωμένη πρόταση για τον τρόπο διέλευσης του σύγχρονου τρένου.
Τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα συζήτησαν στην κοπή της πίτας του συλλόγου παρουσία της δημοτικής αρχής και εκπροσώπων της δημοτικής αντιπολίτευσης.
Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν να μεταφέρθηκε στους εκπροσώπους των κατοίκων της περιοχής ότι είναι εφικτό να γίνει μια συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου υποδομών, Θάνο Βούρδα, στο περιθώριο του αναπτυξιακού συνεδρίου.
Η απάντηση των κατοίκων ήταν πως επιθυμούν συνάντηση με τον Χρ. Σπίρτζη, και όχι με τον γενικό γραμματέα, με τον οποίο συναντήθηκαν στην Αθήνα πριν από τα Χριστούγεννα.
Το θέμα του τρόπου διέλευσης του σύγχρονου τρένου συζητήθηκε στην πρόσφατη κοπή της πίτας του συλλόγου Καστελοκαμπου. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των κατοίκων, ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης τους ενημέρωσε σχετικά με την εντολή που έχει δώσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου για την εκπόνηση μελέτης για το τμήμα της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο μέχρι και την οδό Κανελλοπούλου.
Επίσης, ο δήμαρχος τους μετέφερε ότι «δεν πρόκειται να δεχθεί άλλη λύση» ο Δήμος από την υπογειοποίηση του τμήματος από το Ρίο μέχρι το λιμάνι.
Οι κάτοικοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς οι προκαταρκτικές εργασίες για τη νέα γραμμή έχουν φτάσει μέχρι και τον Άγιο Βασίλειο.