(ΦΩΤΟ) – Νίκος Οικονόμου: “Θα δώσουμε τα πάντα για να μπούμε στα playoffs”

advertisement

Τη πρώτη προπόνηση με τον Νίκο Οικονόμου στο προπονητικό θώκο της ομάδας πραγματοποίησε πριν από λίγο ο Απόλλωνας, ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με την Δόξα Λευκάδας, στην οποία θα κάνει ντεμπούτο ο Αθηναίος τεχνικός.

Μάλιστα ο νέος coach των «μελανόλευκων» παραχώρησε δηλώσεις, απόσταγμα των οποίων, είναι η διάθεση για σκληρή δουλειά, τόσο από τον ίδιο, όσο και από τους παίκτες του.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Νίκου Οικονόμου:

«Βρίσκομαι ακόμη στη διαδικασία αναγνώρισης προσώπων και καταστάσεων. Συνθήκες όπως η τωρινή, με έναν νέο προπονητή σε μια ομάδα, είναι δύσκολες για τους παίκτες αλλά τους έχω εμπιστοσύνη».

Για τις αλλαγές που θα πραγματοποιήσει ως νέος προπονητής της ομάδας: 

«Τα αρνητικά αποτελέσματα που προηγήθηκαν έχουν επηρεάσει τη ψυχολογία των παικτών και αυτό είναι κάτι που προσπαθούμε να δουλέψουμε. Αγωνιστικά, δεν είναι πολλά αυτά που μπορείς να κάνεις σε δύο μέρες. Σε κάθε περίπτωση θα προσπαθήσουμε να εμπλουτίσουμε την άμυνά μας αλλά και την επίθεση με κάποια έξτρα πράγματα. Θα ήταν κακό να μπούμε στη διαδικασία ριζικών αλλαγών γιατί ενδέχεται οι παίκτες να μπερδευτούν».

Για το τι χρειάζεται ένας σύλλογος έτσι ώστε να πετύχει στην Α2:

«Ένα από τα κύρια συστατικά πιθανής επιτυχίας για μια ομάδα, είναι να κρατήσει αλώβητη την έδρα της και να αποφύγει τις απώλειες στα κλειστά, εκτός έδρας παιχνίδια».

Για το δύσκολο πρόγραμμα του Απόλλωνα τις επόμενες αγωνιστικές:

«Είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε για το μέλλον. Εμείς, με τη στήριξη του κόσμου μας θα προσπαθήσουμε να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο στην αναμέτρηση με την Δόξα Λευκάδας (3/2) και όλα θα φανούν με το καιρό. Θέλουμε να φτάσουμε στο στόχο που έχει θεσπιστεί από την διοίκηση και θα δώσουμε τα πάντα για να μπούμε στα playoffs».

Για τη προπονητική του φιλοσοφία:

«Είμαι από τους προπονητές που αρέσκονται στις σκληρές άμυνες. Η ομάδα δέχεται αρκετούς πόντους και αυτό είναι κάτι που χρειάζεται δουλειά για να αλλάξει. Από εμένα απαιτείτε σωστή διαχείριση και συνάμα να βρω τον τρόπο έτσι ώστε να και πάρουμε νίκες».

Για τον Μάριο Ματαλών:

«Τον Μάριο τον γνωρίζω πολύ καλά, είναι ένας παίκτης που έχω προπονήσει. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό αθλητή αλλά και άνθρωπο. Σίγουρα λείπει πολύ από την ομάδα. Το αγωνιστικό προφίλ του Απόλλωνα διαφοροποιείτε πολύ με τη δική του παρουσία αλλά μέχρι να επιστρέψει δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι πέρα από τη σκληρή δουλειά».