Κύπρος: Ούτε Αναστασιάδη, ούτε Μαλά αποφάσισε το Δημοκρατικό Κόμμα

Έμμεσο μήνυμα για λευκό ή αποχή έδωσε το εκτελεστικό γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος που συνεδρίασε το απόγευμα υπό τη Προεδρία του Νικόλα Παπαδόπουλου. Στην απόφαση/ εισήγηση προς τη Κεντρική Επιτροπή αναφέρεται:

 

«-Η απόφαση για τη στάση του Κόμματος είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση.

-Κυρίαρχο κριτήριο οφείλει να είναι ο σεβασμός στην επιλογή των 100.000 πολιτών που στήριξαν τις θέσεις και προτάσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου.
-Η συνέπεια σε αυτές τις θέσεις, είναι ζήτημα πολιτικής αξιοπιστίας και πεποίθησης για την ορθότητα τους.

-Όπως διαπιστώνεται οι θέσεις του δύο υποψηφίων του δεύτερου γύρου, κυρίως σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το Κυπριακό, δεν προσεγγίζουν ούτε στο ελάχιστο τις θέσεις μας.

-Ως εκ τούτου οποιαδήποτε συνεργασία προϋποθέτει υποχώρηση από τις θέσεις αυτές, γεγονός που θα συνιστούσε ασέβεια προς τους πολίτες που μας στήριξαν και θα ακύρωνε τη συνέπεια και την αξιοπιστία μας.

-Συνεπώς το Δημοκρατικό Κόμμα δεν μπορεί να υποστηρίξει τον κ. Σταύρο Μαλά, δεν μπορεί να υποστηρίξει τον κ. Νίκο Αναστασιάδη.

-Το Εκτελεστικό Γραφείο αποφάσισε επίσης να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση Καταστατικού και ακολούθως Τακτικού συνεδρίου, μέχρι την 1η Ιουνίου, εντός του πλαισίου της θητείας της παρούσας ηγεσίας, όπως προνοείται στο Καταστατικό του Δημοκρατικού Κόμματος».

Το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ αποφάσισε να στείλει στο πειθαρχικό 23 στελέχη μεταξύ των οποίων τον τέως Πρόεδρο του κόμματος και της Βουλής Μάριο Κάρογιαν και τη πρώην ευρωβουλευτή Αντιγόνη Παπαδοπούλου.