Ινδονησία: Αστυνομικοί ξύρισαν τα κεφάλια 12 τρανσέξουαλ και τις έντυσαν με αντρικά ρούχα

advertisement

Παγκόσμιος σάλος έχει προκληθεί από τη ρατσιστική και βάρβαρη αντιμετώπιση που έτυχαν 12 τρανσέξουαλ σε περιοχή της Ινδονησίας, από αστυνομικούς. Όπως επιβεβαίωσε και ο αρχηγός της ινδονησιακής αστυνομίας, οι άνδρες του συνέλαβαν ένα γκρουπ από 12 τρανσέξουαλ και αφού τις ξύρισαν το κεφάλι, τις υποχρέωσαν να ντυθούν με αντρικά ρούχα.

 

Οι 12 τρανσέξουαλ συνελήφθησαν μετά από μεγάλη επιχείρηση και έφοδο της αστυνομίας σε οίκους… ομορφιάς. Ο αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε ότι οι άντρες τους ήθελαν να τις «καθοδηγήσουν», προκειμένου να «ξαναγίνουν άντρες».

Ο Ahmad Untung Surianata επεκτάθηκε στις δηλώσεις του, λέγοντας πως η επιχείρηση εκκαθάρισης στους οίκους ανοχής αφορά τη γενικότερη πολιτική, προκειμένου να μην επηρεαστεί αρνητικά η νέα γενιά.
Σημειώνεται ότι η επαρχία Aceh είναι η μοναδική στην Ινδονησία που λειτουργεί κάτω από το καθεστώς του ισλαμικού νόμου της Σαρίας, ενώ γενικότερα στο νησιωτικό συγκρότημα, τα ποσοστά των μουσουλμάνων είναι τα υψηλότερα στον κόσμο.

Εκπρόσωποι οργανώσεων που υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, δήλωσαν ότι οι ινδονησιακές αρχές παραβίασαν όλους τους διεθνείς νόμους και φέρθηκαν με μεγάλη βιαίότητα στην περίπτωση των 12 τρανσλέξουαλ΄που συνελήφθησαν σε οίκους ανοχής.

Παράλληλα, τον Ιανουάριο ξεκίνησε στη βουλή της Ινδονησίας η συζήτηση για την ψήφιση νόμου, προκειμένου να καταστεί παράνομο το σεξ ανύπαντρων ζευγαριών, ενώ χαρακτηρίστηκε «χειρότερο από πυρηνικό πόλεμο» το ενδεχόμενο εξάπλωσης της ομοφυλοφιλίας.