(ΦΩΤΟ)-ΑΙΓΙΟ: Έκοψαν πίτα τα Παιδικά Εργαστήρια της ΔΗΚΕΠΑ


Σε κλίμα χαράς και αισιοδοξίας για όλα όσα τα παιδιά της Αιγιάλειας μας επιφυλάσσουν για το μέλλον, λαμβάνοντας από τώρα τα σωστά εφόδια, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, η εκδήλωση για την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας των παιδικών εργαστηρίων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας.

Εκεί ήταν τα παιδιά που απαρτίζουν τα παιδικά εργαστήρια, Εικαστικών και Χειροτεχνίας και την Παιδική Νεανική Χορωδία, οι άνθρωποι που διδάσκουν, η εικαστικός Μαργαρίτα Γούτου, ο αγιογράφος, ζωγράφος και γλύπτης Αλέξης Ασημακόπουλος και η καθηγήτρια μουσικής, μαέστρος της Παιδικής Νεανικής Χορωδίας Αιγιάλειας Βασιλική Νάσση. Ακόμη, παρόντα ήταν τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. υπό την οποία λειτουργούν τα παιδικά εργαστήρια, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος καθώς και οι γονείς των παιδιών που τα βλέπουν να λαμβάνουν πολύ σημαντικά εφόδια από τις αυτές δομές του δήμου.

΄΄Τα παιδιά σας έγιναν και παιδιά μας. Σας ευχαριστούμε πολύ, εύχομαι να έχουν υγεία, συνεχίσουν να είναι έτσι δημιουργικά και να έχουν σωστά πρότυπα στη ζωή τους΄΄, επισήμανε στον χαιρετισμό της η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, τονίζοντας πως ΄΄το Πολιτιστικό Κέντρο πρέπει να είναι ανοιχτό στα παιδιά, τους εφήβους αλλά και σε μεγαλύτερες ηλικίες΄΄. ΄΄Είναι πλέον ένα «σχολειό», μία «φωλιά» στην οποία μπαινοβγαίνει κόσμος και παίρνει εφόδια΄΄, πρόσθεσε ακόμη η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., τονίζοντας ότι ΄΄έχει καταφέρει να ανεβάσει το επίπεδο στον Πολιτισμό, δίνοντας πολλά στην νεολαία του δήμου μας΄΄. Μάλιστα, επισήμανε το πώς το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης, που αποτελείται επί το πλείστον από γυναίκες, σκέφτεται και δημιουργεί για τα παιδιά, έχοντας προσφέρει τα μέγιστα με τις δομές αυτές που τους προσφέρουν δημιουργικές ώρες και αναδεικνύουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους.

Η εκδήλωση εμπεριείχε όμορφες μουσικές και τραγούδια από τα παιδιά της Χορωδίας, ενώ πολλές εκπλήξεις περίμεναν τους μικρούς φίλους, ανάμεσα στις οποίες και ένα ποδήλατο, προσφορά του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας, που αντιστοιχούσε στο φλουρί της πίτας!