Παυλόπουλος: Χρέος όλων να διευκολύνουμε το επιχειρείν στον τόπο μας

Την ανάγκη εξαφάνισης των περιττών γραφειοκρατικών βαρών σε ό,τι αφορά την ίδρυση και την λειτουργία των επιχειρήσεων, καθώς και την ανάγκη εξορθολογισμού των φορολογικών βαρών, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα, με τον πρόεδρο και την νέα διοικητική επιτροπή του ΕΒΕΑ στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι είναι χρέος όλων μας εφεξής να διευκολύνουμε το έργο του επιχειρείν στον Τόπο μας και πρόσθεσε: «Τώρα που σιγά-σιγά απαλλασσόμαστε από τις μνημονιακές υποχρεώσεις μας, θα πρέπει να ρίξουμε το βάρος προς δύο κατευθύνσεις: Η μία είναι η μείωση ή και εξαφάνιση των περιττών γραφειοκρατικών βαρών σε ό,τι αφορά την ίδρυση και την λειτουργία των επιχειρήσεων. Και η άλλη είναι ο εξορθολογισμός των φορολογικών βαρών, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις αυτό το οποίο περισσεύει απ’αυτόν τον εξορθολογισμό να το χρησιμοποιήσουν και για την αύξηση της παραγωγικότητάς τους, αλλά και για την αύξηση των επενδύσεων, που ξέρω ότι θέλουν να κάνουν. Διότι αυτές οι επενδύσεις είναι πολύ σημαντικές για το μέλλον τους αλλά και για το μέλλον της Οικονομίας μας γενικότερα».

Παράλληλα, υπογράμμισε τον ρόλο του ΕΒΕΑ στην ελληνική Οικονομία καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της βαθιάς κρίσης που περάσαμε και περνάμε. «Και τούτο διότι συμβάλατε, όσο σας επέτρεπαν οι δυνάμεις σας, ώστε να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα και, ιδίως, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις – το τονίζω κουραστικά – η «ραχοκοκαλιά» της Οικονομίας μας. Και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσετε να το πράττετε υπό καλύτερους οιωνούς, θέλω να ελπίζω» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ.Μίχαλος, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την συνάντηση και την θερμή υποδοχή, του παρουσίασε την νεοεκλεγείσα Διοίκηση του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, που ξεκινά όπως σημείωσε σε μια δύσκολη αλλά, αρκετά ενδιαφέρουσα χρονιά, το 2018.