Θεοδωράκης: Στο Σκοπιανό κάποιοι δουλεύουν παρασκηνιακά για μία ακόμη εθνική ήττα

Για παρασκηνιακές διεργασίες και ενδοκυβερνητικές παραφωνίες που προδιαγράφουν μια «νέα εθνική ήττα» μίλησε ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης στην Βουλή αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για την ονοματοδοσία.

 

«Θα ξεκινήσω με το Σκοπιανό γιατί φαίνεται πως κάποιοι στο παρασκήνιο δουλεύουν για μια ακόμα εθνική ήττα. Ο κ. Καμμένος έχει προβάρει πολλές στολές και μάλλον τώρα προβάρει την στολή των τσίρκων» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού για να προσθέσει: « Πρέπει να συναινέσουμε για σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία εφόσον οι γείτονες εγκαταλείψουν τις αλυτρωτικές θέσεις».

«Το ζήτημα δεν αφορά την Εκκλησία, αλλά την Βουλή. Πρέπει να εργαστούμε για λύση αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με τον υπουργό Εξωτερικών να διαφωνεί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας» τόνισε σε άλλο σημείο.
Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στις δηλώσεις Ζουράρι που τελικά προκάλεσαν την καρατόμησή του από το υπουργείο Παιδείας. «Ψάξαμε στην Διαύγεια και διαπιστώσαμε ότι 14 μήνες που ήταν στο υπουργείο Παιδείας, υπέγραψε 19 αποφάσεις τυπικού χαρακτήρα. Μια υπογραφή κάθε 25 ημέρες. Μήπως να καταργήσουμε τους διακοσμητικούς υπουργούς;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τους πλειστηριασμούς είπε πως η κυβέρνηση «απελευθερώνει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη -ακόμα και 500 ευρώ- προς το Δημόσιο. Έχει δε συμβολική σημασία να επισημάνουμε ότι η έναρξη των πλειστηριασμών θα γίνει την Πρωτομαγιά. Από το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη πάτε στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Τέλος, υπογράμμισε πως πρέπει να γίνει ουσιαστικός εκσυγχρονισμός του συνδικαλιστικού νόμου που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων και που οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από τις πλειοψηφίες.

advertisement