Αντωνοπούλου: Πρέπει να υποστηρίζονται τα νοικοκυριά αλλά δεν είναι πρωταρχικό στοιχείο τα επιδόματα


«Φυσικά πρέπει να υποστηρίζονται τα νοικοκυριά, αλλά δεν είναι πρωταρχικό στοιχείο τα επιδόματα», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, μετά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η περικοπή των επιδομάτων των πολυτέκνων.

«Είναι σαφές ότι πάνω από 700.000 οικογένειες θα ωφεληθούν ενώ 50 με 60.000 θα δουν ελαφρά μείωση. Όταν συνδέουμε την υπογεννητικότητα με το τέταρτο παιδί το κριτήριο δεν είναι το επίδομα αλλά οι θέσεις εργασίας και το εάν μία οικογένεια θα μπορεί να προβλέπει το μέλλον της», σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενη στους πλειστηριασμούς, η αναπληρώτρια υπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση φιλοδοξεί ότι «θα καλυτερεύσει η κατάσταση  αναφορικά με το όριο των 300.000 ευρώ για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας».
Παράλληλα, υποστήριξε ότι απο τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί 300.000 θέσεις εργασίας. Εξ αυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, 2 στις 3 είναι πλήρους απασχόλησης.

Στόχος της κυβέρνησης, ανέφερε η κυρία Αντωνοπούλου είναι η αύξηση των εισοδημάτων με την παράλληλη διαφύλαξη και αύξηση των θέσεων εργασίας. «Υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό στα εργασιακά ειδικά μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια», ανέφερε.