Δεν ξεχνάμε τον εμβληματικό κομματικό «πατέρα» μας

Ήδη πέρασαν 40 μέρες από την απώλεια του Χρήστου Γιαννακόπουλου και την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί το μνημόσυνο στην γενέτειρά του Λάκκα Αιγιαλείας. Όμως, όσος καιρός κι αν περάσει, η ανάμνηση δεν θα ξεθωριάσει ποτέ γιατί δεν έφυγε ένας τυχαίος. Χάσαμε τον εμβληματικό κομματικό «πατέρα» μας. Ο Χρήστος Γιαννακόπουλος δεν ήταν το απλό στέλεχος της ΝΔ Αχαΐας. Ήταν η ψυχή της. Ο άνθρωπος που συνέδεε όλες τις μεταπολιτευτικές εποχές της φιλελεύθερης παράταξης. Ο θυρωρός κι ο νοικοκύρης των γραφείων της. Ο «θαλαμοφύλακας» κι ο στρατηγός της οργάνωσης και της κομματικής ευταξίας.
Από τη ΝΔ Αχαΐας πολλά στελέχη της έγιναν Υπουργοί, βουλευτές, διοικητές οργανισμών, Πρόεδροι της ΝΟΔΕ. Όλοι, μα όλοι συνεργάσθηκαν άψογα μαζί του για έναν απλούστατο λόγο. Γιατί ο Χρήστος Γιαννακόπουλος ήταν κοινά αποδεκτός, επειδή ουδέποτε μερολήπτησε και ουδέποτε υποτίμησε το ρόλο του. Αντιθέτως, τίμησε τη θέση του διευθυντή των γραφείων, συμπεριφερόμενος πάντα με ευγένεια και πίστη στις διακηρυγμένες διαχρονικές αρχές της ιστορικής παράταξης των μεγάλων εθνικών επιλογών.
Η απώλεια του Χρήστου Γιαννακόπουλου είναι απόλυτα βέβαιο ότι είναι δυσαναπλήρωτη. Όμως, μένουν οι παρακαταθήκες του. Η άψογη στάση του στη ζωή και η αφοσίωσή του στα ιδανικά και τις αξίες του κόμματος που υπηρέτησε με αυταπάρνηση και άδολη αγάπη. Αιώνιά του η μνήμη και ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκέπασε.

Υ.Γ.
Ελπίζω τούτες οι σκέψεις από καρδιάς να αναπληρώσουν κάπως την αναγκαστική απουσία μου από την εξόδιο ακολουθία, δεδομένου ότι εκείνες τις μέρες βρισκόμουν στην μακρινή Κίνα ως μέλος κοινοβουλευτικής αποστολής. Στο μνημόσυνο, Θεού θέλοντος, θα είμαι παρών.

 

Νίκος Νικολόπουλος

 

advertisement