Χρηστίδης για Σκοπιανό: Τσίπρας και Καμμένος θα κάνουν μια ακόμη κωλοτούμπα

advertisement

Την πάγια θέση της χώρας μας για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό επανέλαβε ο Παύλος Χρηστίδης.

Αναφέρθηκε και στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας το 2009.

Σημεία Παρεμβάσεων Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»:

Ο κ. Καμμένος παίζει το ρόλο του και ο κ. Τσίπρας τον δικό του. Στο τέλος θα κάνουν ακόμα μια τούμπα και θα καταθέσουν, από κοινού, ονομασία στη Βουλή. Εμείς, δεν έχουμε καμία ενημέρωση σε ποια βάση διαπραγματεύεται ο κ. Κοτζιάς.

Η άποψη  μας είναι η άποψη της χώρας, όπως έχει εκφραστεί  τις τελευταίες τρεις δεκαετίες για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Όταν θα έρθει η συζήτηση στη Βουλή θα τοποθετηθούμε και τότε ο καθένας θα κριθεί για τους λεονταρισμούς που κάνει σήμερα και το τι στάση θα κρατήσει τότε.

Δε μπορεί κανείς να υποσχεθεί ότι βγαίνουμε από τη κρίση γιατί είναι μια έξοδος μαϊμού.  Στο επίπεδο της οικονομίας, οι κκ Τσίπρας και Καμμένος έχουν υπογράψει μέτρα ως το 2060, πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% ως το 2022, πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

Με την αποκάλυψη της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος για το έλλειμμα, αντιλαμβανόμαστε για ποιους λόγους μπήκαμε στα μνημόνια το 2010 και την ευθύνη της ΝΔ. Ταυτόχρονα, ανοίγει και μια συζήτηση για το πώς θα μπορούσαμε να έχουμε βγει και πολύ πιο γρήγορα εάν τότε και η ΝΔ και ο Σύριζα έβαζαν πλάτη στη χώρα και δεν πετροβολούσαν από την πλατειά Συντάγματος.”