ΑΙΓΙΟ: Απόψε «Ο Κύριος Όβε» από την Κινηματογραφική Λέσχη

advertisement

Αυτή τη  Δευτέρα 8 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων» και ώρα 21:30 θα προβληθεί η ταινία «Ο Κύριος Όβε», από την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου.

Ο Όβε είναι ένας 59χρονος γκρινιάρης, εριστικός, καταθλιπτικός τύπος που όταν δεν προ-σπαθεί ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει, περνάει τη μέρα του παρακολουθώντας τους γείτονές του, μαλώνοντας και κάνοντάς τους συνεχώς υποδείξεις. Όταν όμως στο διπλανό σπίτι με-τακομίζει μια καινούργια και φασαριόζικη οικογένεια με παιδιά, που κατά λάθος χαλάνε το γραμματοκιβώτιό του, τα πράγματα θα αλλάξουν.

Ο Σουηδός σκηνοθέτης Χάνες Χολμ («Διακοπές στην Ελλάδα») μεταφέρει στο σινεμά το ομώνυμο best seller του Φρέντρικ Μπάκμαν, που έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 χώρες. Η ταινία έσπασε ρεκόρ στα ταμεία της Σουηδίας, μπαίνοντας έτσι στο top-5 των πιο επιτυχημένων ταινιών όλων των εποχών.

Σουηδία, 2015

Σκηνοθεσία: Χάνες Χολμ. Πρωταγωνιστούν: Ρολφ Λάσγκαρντ, Μπαχάρ Παρς, Φίλιπ Μπεργκ. Διάρκεια: 116 λεπτά

* Υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας 2017

* Υποψήφια για Όσκαρ καλύτερου Makeup 2017

Ώρα προβολής: 21.30 – Είσοδος για τα μέλη δωρεάν. Τιμή εισιτηρίου για τα μη μέλη: 4 € και 3 € μειωμένο (φοιτητές – άνεργοι). Για περισσότερες πληροφορίες: www.cinegio.gr και www.facebook.com/cinegio