Επιπόλαια και επικίνδυνη η ανεύθυνη συζήτηση

Ως «επιπόλαιο» και «επικίνδυνο για τα εθνικά συμφέροντα» χαρακτηρίζει τον τρόπου με τον οποίο έχει έρθει στο προσκήνιο το θέμα με την ονομασία των Σκοπίων ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος θεωρώντας πως το συγκεκριμένο εθνικό θέμα είναι ζωτικής σημασίας για το έθνος, το φέρνει στη Βουλή μέσω ερώτησης στον υπουργό Εξωτερικών.
«Δεν εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα ο αριβισμός του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα. Η Κυβέρνηση εμφανιζόμενη διχασμένη, μάλλον δεν καταλαβαίνει πως προκαλεί σύγχυση που δεν ωφελεί. Και είναι πραγματικά ακατανόητο και απογοητευτικό ότι η ξεκάθαρη τοποθέτηση, πάνω στην «εθνική γραμμή Βουκουρεστίου» (ότι δεν δέχεται τη λέξη «Μακεδονία») να έχει τύχει τόσης – και τόσο – φτηνής λοιδορίας και κομματικής εκμετάλλευσης. Οι νεφελώδεις συμπεριφορές, οδηγούν σε εθνικό ολίσθημα, που ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις καθώς και την κατακραυγή της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Η Κυβέρνηση μοιάζει εγκλωβισμένη μεταξύ των… συνιστωσών της. Την ίδια όμως στάση δείχνει και η Αξιωματική Αντιπολίτευση του Κυριάκου Μητσοτάκη που κρύβεται σαν ντροπαλή αμαρτήσασα κορασίδα πίσω από τη κουρτίνα και σιγοψιθυρίζει «ναι στην σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό». Δηλαδή, καμία σχέση με το περήφανο «όχι» του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι το 2008, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις των συμμάχων που έφεραν την πτώση του» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ευθέων τοποθετήσεων των αρμοδίων πολιτικών παραγόντων και κυρίως, του Πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών, αλλά και πλατιά ενημέρωση της Βουλής για τις σκέψεις και τις αποφάσεις.
Ο Νίκος Νικολόπουλος ρωτάει ευθέως τον υπουργό Εξωτερικών εάν έχει αλλάξει η εθνική γραμμή στο ζήτημα των Σκοπίων ή εάν τίθεται υπό διαπραγμάτευση το όνομα «Μακεδονία». Επίσης, ρωτάει εάν υπάρχει πρόθεση για σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και επικύρωση της όποιας απόφασης από τη Βουλή των Ελλήνων. Επίσης, θέτει το ζήτημα των αλυτρωτικών τάσεων και της καπήλευσης της ιστορίας, που επί σειρά ετών έχουν επιδείξει τα Σκόπια, ενώ τέλος, ζητάει να πληροφορηθεί ποια είναι η ελληνική θέση και τι κάνει η κυβέρνηση για τους 200.000 Έλληνες που κατεγράφησαν στα Σκόπια από την εποχή της Κατοχής.