(Φωτό)-Ήταν όλοι εκεί: Το τελευταίο «αντίο» στον Ευγένιο Γκέραρντ


H βροχή και οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επηρέασαν τη μεγάλη προσέλευση κόσμου στην Ελιά, για το τελευταίο «αντίο» στον άνθρωπο που άλλαξε την ιστορία του ΟΦΗ.

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία με τη σορό του «Μίστερ», Ευγένιου Γκέραρντ, να μεταφέρεται, πλέον, στην τελευταία του «κατοικία».

Όλα τα «παιδιά και οι φίλοι» του ήταν εκεί για το τελευταίο αντίο. Ο Ηλίας Πουρσανίδης, ο Γιάννης Σαμαράς, ο Νίκκι Παπαβασιλείου, ο Νίκος Νιόπλιας, ο Γιώργος Βλαστός, ο Μύρων Σηφάκης, ο Μίλτος Ανδρεανίδης, Παύλος Αδάμος, ο Θανάσης Κολιτσιδάκης και πολλοί άλλοι μαζί με εκπρόσωπους της νεότερης γενιάς ποδοσφαιριστών…

Επίσης ήταν εκεί στενοί του συνεργάτες κατά την 15ετή παρουσία του στον ΟΦΗ. Στην εξόδιο ακολουθία βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Κουράκης και πολλοί άλλοι.

Η σωρός του Ολλανδού τεχνικού, σκεπασμένη με την σημαία του ΟΦΗ, μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, που βρίσκεται λίγα μέτρα από το σπίτι του για τη νεκρώσιμο ακολουθία. Το φέρετρο μετέφεραν ο Ηλίας Πουρσανίδης που είχε την έμπνευση του σπουδαίου φιλικού που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο στο “Γεντί Κουλέ”, ο Μανώλης Πατεμτζής και τα παιδιά της συζύγου του Κατερίνας, ο Μηνάς με το Μάνο Παπαδάκη.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, Γιάννης Δανδάλης, με δήλωσή του στην επίσημη σελίδα του συλλόγου ανέφερε τα παρακάτω για τον χαμό του Ευγένιου Γκέραρντ: «Τον Ευγένιο Γκέραρντ, τον έζησα σαν φίλαθλος της ομάδας και όχι σαν παράγοντας. Είναι για τον σύλλογο μας, ένα γύρισμα σελίδας, ο χαμός του. Το οποίο, μάλιστα, συνδυάζεται με μια δύσκολη στιγμή, στην οποία βρίσκεται σήμερα ο σύλλογος.

Ο Γκέραρντ υπήρξε ένας προπονητής-σύμβολο, που ήταν πολλά χρόνια μπροστά. Είχε, βέβαια, τα εργαλεία για να δουλέψει, όπως τις συνθήκες, αλλά και τους παίκτες, ωστόσο είχε και την προσωπικότητα, αλλά και τη γνώση, για να διαχειριστεί όλα αυτά σωστά. Ο σύλλογος μας του οφείλει πολλά και δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Η ανακοίνωση του ΟΦΗ:

«Σήμερα ο ΟΦΗ αποχαιρετάει, ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του και της κληρονομιάς του. Θα είμαστε όλοι εκεί Μίστερ, για το τελευταίο αντίο. Εσύ μπορεί να έφυγες, αλλά θα μείνεις για πάντα στη μνήμη μας. Γιατί πολύ απλά ο ΟΦΗ είναι και ένα κομμάτι δικό σου. Ένα κομμάτι από σένα! Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, Ολλανδέ, Ολλανδέ!»