Βόλος: Ανατροπή στην υπόθεση της κλοπής 1,3 εκατ. ευρώ από σπίτι – Μόλις… 50.000 ευρώ η «λεία»;

Ανατροπή δεδομένων φαίνεται ότι προκύπτει στην υπόθεση της «διάρρηξης της δεκαετίας» στο Βόλο, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα, κλέφτες μπήκαν στο σπίτι ηλικιωμένου κατοίκου της περιοχής, γνωστού για την φιλανθρωπική του δράση, και αφαίρεσαν 1.300.000 ευρώ σε μετρητά και 400 χρυσές λίρες.
Σήμερα όμως, σύμφωνα με το e-thessalia.gr, ο αδελφός του 92χρονου που έκανε την καταγγελία για την απίστευτη κλοπή, δήλωσε στην TRT ότι από το διαμέρισμα της παραλίας αφαιρέθηκαν μόλις 50.000 ευρώ.

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι αφενός δεν γνώριζε πόσα χρήματα είχε στο σπίτι του ο αδελφός του, προσθέτοντας ότι ο 92χρονος του ανέφερε πως στην αστυνομία κατήγγειλε την κλοπή μόλις 50.000 ευρώ.

Επέμεινε, δε, πως δεν γνώριζε από πού προήλθε η διαρροή για το 1,3 εκατ. ευρώ και τις λίρες. Όπως δήλωσε, την ίδια απορία έχει και η αστυνομία!

Ωστόσο, συμπλήρωσε πως οι λίρες εντοπίστηκαν προφανώς από μηχάνημα, παρότι νωρίτερα υποστήριξε πως δεν γνώριζε αν υπήρχαν και πόσες.

Ωστόσο, η τοπική ιστοσελίδα thenewspaper έχει πληροφορίες που δίνουν άλλη διάσταση στην υπόθεση. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, πηγές του περιβάλλοντος των δύο αδελφών ανεβάζουν το ποσό στο 1,5 εκατ. ευρώ και μιλούν για χιλιάδες λίρες!

Οσο για το ερώτημα γιατί το ποσό αυτό δεν έχει δηλωθεί, μία εκδοχή σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- που επικαλείται το ίδιο Μέσο- είναι ότι υπάρχει φόβος για απαγωγή. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο αδέλφια είχαν κάνει ανάληψη του ποσού από την τράπεζα πριν επιβληθούν τα capital controls.

 

advertisement