(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου – Το πρώτο κομμάτι σε εργαζόμενους, ανέργους, φτωχούς και συνταξιούχους

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην μεγάλη αίθουσα του Δημαρχείου, παρουσία του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, τη; Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνας Γεροπαναγιώτη, Αντιδημάρχων, Προέδρων Δημοτικών Οργανισμών, δημοτικών και διαμερισματικών σύμβουλων, η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου.


Εκατοντάδες δημότες που παρέστησαν αντάλλαξαν ευχές με τη Δημοτική Αρχή για το νέο έτος.

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας παραβρέθηκε και ευχήθηκε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, έκοψε το πρώτο κομμάτι της πίτας για τον Πατραϊκό λαό, ευχόμενος σε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους συνταξιούχους καλή χρονιά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους χιλιάδες συνδημότες που σιτίζονται από την Τράπεζα Τροφίμων και τα συσσίτια, στις οικογένειες που ζουν από τα προνοιακά επιδόματα, που υποφέρουν από την καπιταλιστική κρίση, τα μνημόνια, την αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου.
Στις λαϊκές οικογένειες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια και την περιουσία τους από τους πλειστηριασμούς.


Στους πρόσφυγες που είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των πολέμων στην περιοχή μας, οι οποίοι πρέπει να αποκτήσουν το δικαίωμα να μετακινούνται ελεύθερα στις χώρες που επιθυμούν.

Ο Δήμαρχος τόνισε εκτός από τις ευχές χρειάζεται αγώνας για να πραγματοποιηθούν αυτές.

Είπε ότι ενώ το 2017 οι λαοί δοκιμάζονταν, υπήρξαν οι λίγοι πλουτοκράτες που αύξησαν τα κέρδη τους κατά ένα τρις δολάρια.

Πιστεύουμε ότι με τη νέα χρονιά θα ενισχυθεί η αντίσταση ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προστίθενται στα προηγούμενα, για να επιτευχθούν τα ματωμένα πλεονάσματα.

Πληρώσαμε για την κρίση τους και τώρα μας καλούν να ξαναπληρώσουμε για την ανάπτυξή τους.

Καμία προσδοκία και προσμονή δεν μπορεί να υπάρξει στο λαό μας για την δήθεν «μεταμνημονιακή εποχή» που θα φέρει «δίκαιη ανάπτυξη».

Μοναδική ελπίδα είναι η οργάνωση και η ανασύνταξη του Κινήματος, η ενίσχυση της Συμμαχίας όλων των αδικημένων, με σημαία την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Για να ξημερώσουν καλύτερες ημέρες, με τον λαό μας νοικοκύρη στον τόπο του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Κώστας Χριστόπουλος, Ανδρέας Φίλιας και Χρήστος Πατούχας, ο βουλευτής Αχαΐας και επικεφαλής δημοτικής παράταξης, Κώστας Σπαρτινός, η βουλευτής Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου, ο βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργος Αγγελόπουλος, Αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι της Στρατιωτικής ηγεσίας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.