ΑΧΑΪΑ: Η συγγνώμη της 18χρονης ενώ ψυχορραγούσε – Δράμα μέχρι τέλους η ιστορία στην Κλειτορία

Προσωπικά και οικογενειακά αδιέξοδα, κρύβονται πίσω από τον απονενοημένο διάβημα της 18χρονης Μαρίας το βράδυ της Πέμπτης στην Κλειτορία, η οποία σε μια στιγμή φόρτισης που δεν είχε την ψυχραιμία να διαχειστεί, έστρεψε πάνω της μια καραμπίνα και αυτοπυροβολήθηκε.
Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, ποιο ήταν το σημείο καμπής που την οδήγησε ξαφνικά από τη ζωή στον θάνατο, όμως πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι η κοπέλα είχε βιώσει πρόσφατα μια απογοήτευση, σε συνδυασμό με άλλες διαταράξεις στο περιβάλλον της που είχαν βαρύνει τον ψυχισμό της.
Η ανήλικη διέμενε μαζί με τον πατέρα της, τα μικρότερα αδέλφια της και τους παππούδες στο σπίτι, και η μητέρα της στο Αίγιο. Τη στιγμή που η 18χρονη Μαρία πατούσε τη σκανδάλη, στο διπλανό δωμάτιο του σπιτιού, βρίσκονταν τα αδέλφια της, ο παππούς και η γιαγιά της, οι οποίοι άκουσαν τον πυροβολισμό.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ανήλικη κοπέλα δεν πέθανε αμέσως, αλλά εξέπνευσε λίγο πριν το ασθενοφόρο φθάσει στο νοσοκομείο της Τρίπολης. Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία μέλους του ΕΚΑΒ που βρισκόταν δίπλα της, κατά τη μεταφορά της από το σπίτι στο νοσοκομείο με το ασθενοφόρο. Κατά τα λεγόμενά του, η 18χρονη Μαρία για όσο διάστημα προσπαθούσε να κρατηθεί στη ζωή, είχε τις αισθήσεις της και το πιο συγκλονιστικό ήταν ότι ζητούσε συγνώμη από τους δικούς της ανθρώπους για την πράξη της.

Ο γιατρός που τη συνόδευε σε όλη τη διαδρομή, και έζησε τη δραματική μεταφορά της Μαρίας, προσπαθώντας να την κρατήσει στη ζωή, χθες ανέβασε μια συνταρακτική ανάρτηση στο φέισμπουκ, σαν να ήθελε να μοιραστεί το τεράστιο βάρος του με γνωστούς και φίλους του, γράφοντας τα εξής: «Αν μπορέσει κανείς να καταλάβει την αγωνία που βιώνει ένας ιατρός, διακομίζοντας περιστατικά όπως το σημερινό στην Κλειτορία, με την αυτοχειρία 18χρονης… Επί 50 χιλιόμετρα να προσπαθείς να κρατήσεις στη ζωή ένα νέο άνθρωπο… Εσύ και ο ασθενής που ψυχορραγεί… και ο χρόνος σταματάει… και τα χιλιόμετρα είναι αμέτρητα… και πάντα λες, έκανα σωστά; Αργησα; Μήπως; Ακούγεται τραγικό, δύσκολο, είναι όμως πιο πολύ από αυτό… Γιατί αυτό που σε νοιάζει εκείνες τις ώρες, είναι ο ασθενής. Οσο και αν τα χιλιόμετρα ολοένα αυξάνουν…».
Το περιστατικό έχει συγκλονίσει συγγενείς και φίλους της 18χρονης, καθώς και την κοινωνία των Καλαβρύτων. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη και πιο πολύ τα μέλη της οικογένειάς της, που έχουν υποστεί σοκ.

advertisement