Ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει το νέο του αφήγημα …..ως αντιπολίτευση

advertisement

Ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης συμμετείχε σε συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Σήμερα» με τη δημοσιογράφο Μαρία Αναστασοπούλου στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

 

  • «Ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει το νέο του αφήγημα …..ως αντιπολίτευση»

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη στήνει το νέο του πολιτικό αφήγημα… ως αντιπολίτευση» ανέφερε ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης, μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεοπτική εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ,  και σχολιάζοντας τις εξαγγελίες της υπουργού Εργασίας, κ. Αχτσιόγλου, περί αύξησης του κατώτατου μισθού το 2018. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει ότι θα έχουμε μία άλλη κυβέρνηση, όποτε γίνουν εκλογές και διαμορφώνει από τώρα την… αντιπολιτευτική τακτική του. Ωστόσο, ο κόσμος βιώνει μια συγκεκριμένη πραγματικότητα. Και αυτή δεν είναι ο κατώτατος μισθός των 751 ευρώ που υποσχόταν προεκλογικά. Αυτό που κατάφεραν, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Υπουργός Εργασίας ένα χρόνο τώρα, είναι να κυριαρχεί η εκ περιτροπής εργασία, δηλαδή η μερική απασχόληση και  οι…… μισοί μισθοί. Και μισός μισθός σημαίνει μισή ζωή»  ανέφερε ο βουλευτής, προσθέτοντας πως στην Ελλάδα έχει ήδη διαμορφωθεί μία νέα τάξη ανθρώπων, που ενώ εργάζονται δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πέτυχε να υπάρχουν αυτοί που δουλεύουν, αλλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Άνθρωποι που μόνο πληρώνουν την εφορία και τη ΔΕΗ και μετά, τα χρήματά τους, δεν φτάνουν για τίποτε άλλο…».

  • Εκ περιτροπής ……. Κυβερνητικός εταίρος!

Αιχμηρός ήταν ο κ. Κατσανιώτης  σχετικά με την στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. «Μέχρι τώρα ξέραμε την εκ περιτροπής εργασία. Τώρα όμως μαθαίνουμε και τον… εκ περιτροπής κυβερνητικό εταίρο» ανέφερε, σχολιάζοντας την στάση του Πάνου Καμμένου. «Βλέπουμε μία Κυβέρνηση που άλλα λέει ο ένας εταίρος και άλλα ο άλλος και δεν ξέρουμε τι πραγματικά διαπραγματεύεται ο Υπουργός Εξωτερικών. Αυτό είναι κάτι που πραγματικά μας ξεπερνά» ανέφερε, σημειώνοντας πως εάν η κυβέρνηση δεν έχει ενιαία γραμμή, τότε τίθεται ζήτημα δεδηλωμένης. Επίσης, ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε πως η εθνική γραμμή της χώρας στο συγκεκριμένο ζήτημα ακουμπάει στη συμφωνία του Βουκουρεστίου και εάν η κυβέρνηση σκέφτεται κάτι άλλο, τότε θα πρέπει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα. «Η θέση της ΝΔ είναι η εθνική θέση και είναι ιστορικά καθαρή. Η κυβέρνηση όμως τι λέει; Δικοί της υπουργοί αναφέρουν τα Σκόπια ως «Μακεδονία»…» προσθέτοντας ότι, σε ένα τόσο σημαντικό θέμα μεγάλης εθνικής σημασίας, η Κυβέρνηση οφείλει να δείξει την ανάλογη σοβαρότητα».

  • Ανοχή που δίνει λάθος μηνύματα στην κοινωνία

Τέλος, σε ό,τι αφορά το ζήτημα του Ρουβίκωνα, ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε αφενός ότι «άλλο είναι να πετάς φεϊγβολάν και άλλο να πετάς βόμβες», αφετέρου όμως υπογράμμισε πως η ανοχή της κυβέρνησης σε τέτοιου είδους δράσεις, στέλνει λάθος μηνύματα σε μία κοινωνία ….σε μια κοινωνία πολύ πιεσμένη….. σε μια κοινωνία που περνάει πραγματικά δύσκολα……. «Οποιοσδήποτε κάνει παράνομη πράξη, πρέπει να συλλαμβάνεται….αυτό είναι το ζητούμενο αν θέλουμε να ζούμε σε μια κοινωνία κανονικότητας, που ο καθένας δεν κάνει ό,τι θέλει…… δεν ξεπερνάει τα όρια…..που δε μπαίνει σε δημόσιους χώρους και τρομοκρατεί…χωρίς να δίνει λογαριασμό. Η κυβέρνηση νοιάστηκε να προστατεύσει τους υπαλλήλους στους πλειστηριασμούς, δεν έκανε όμως το ίδιο και σε άλλες περιπτώσεις με τον Ρουβίκωνα, επισημαίνοντας ότι, αυτό που πρέπει  να δώσουμε ως μήνυμα είναι ότι υπάρχει ένα συντεταγμένο κράτος, μια συντεταγμένη πολιτεία, , με νόμους και κανόνες που εφαρμόζονται εξίσου για όλους και προς όλες τις κατευθύνσεις».

 

Σημ: Στο παρακάτω link το βίντεο της εκπομπής

http://www.skai.gr/mobile/tv/video?mmid=299299 (ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ VIDEO)

https://we.tl/R9YZrS9Hji (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ)