Έγκλημα στην Κρήτη: «Ο πατέρας πρέπει να υπέφερε τρία λεπτά στα χέρια του γιου του» αποκαλύπτει ο ιατροδικαστής

advertisement

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας μόλις δύο ημέρες μετά το φρικτό έγκλημα στη Φορτέτσα του Ηρακλείου στην Κρήτη, όπου ο 34χρονος γιος σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια τον πατέρα του προκαλώντας σοκ στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Ο ιατροδικαστής κ. Μάντακας Ξενοφών μιλώντας στο protothema.gr επιβεβαίωσε ούτε λίγο ούτε πολύ όσα μέχρι στιγμής είναι γνωστά. Ότι το θύμα πέθανε από ασφυξία την οποία προκάλεσε το ίδιο του το παιδί και ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Ωστόσο ο κ. Μάντακας έδωσε στη δημοσιότητα ένα ακόμη στοιχείο το οποίο πραγματικά συγκλονίζει. Σύμφωνα λοιπόν με την εκτίμηση του ιδίου ο 61χρονος πατέρας «πρέπει να υπέφερε στα χέρια του γιου του για τρία λεπτά».

Χαρακτηριστικά ο κ. Μάντακας δήλωσε: «Είναι περίπτωση ασφυξίας η οποία προκλήθηκε με απόφραξη των αναπνευστικών στομέων, του στόματος και της μύτης με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει. Ο άνθρωπος πρέπει να υπέφερε στα χέρια του γιου του τουλάχιστον τρία λεπτά πριν ξεψυχήσει. Υπήρξε πάλη, αντιστάθηκε το θύμα αλλά αν κοιμόταν και τον ξύπνησε με αυτή την πράξη ή αν λογομαχούσαν, αυτό δεν το γνωρίζουμε. Συνήθως αυτό γίνεται σε άτομα που είναι υπό την επήρεια κάποιων ουσιών και δεν έχουν τη μυική δύναμη και τα σωστά αντανακλαστικά να αποφύγουν αυτή την πράξη».

Την Παρασκευή η απολογία του πατροκτόνου

Εν τω μεταξύ προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Παρασκευή ζήτησε και έλαβε από την ανακρίτρια Ηρακλείου ο 34χρονος. Ο δράστης που ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν υποστηρίζοντας ότι ο πατέρας του φώναζε και εκείνος προσπάθησε να τον σταματήσει, κλείνοντας του το στόμα, αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
Οι έρευνες για τα ακριβή αιτία και τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος συνεχίζονται από την αστυνομία.