Ουρές χιλιομέτρων και ταλαιπωρία στην Ε.Ο Αθηνών – Λαμίας

Η σφοδρή χιονόπτωση και η αμεριμνησία των οδηγών προκαλεί για μια ακόμη φορά τεράστια ταλαιπωρία στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας. Οι ουρές των οχημάτων εκτείνονται για πολλά χιλιόμετρα και στα δύο ρεύματα όπου έχουν διπλώσει νταλίκες και ακινητοποιηθεί ΙΧ που δεν φέρουν αλυσίδες. Αυτό καθιστά δύσκολη και την πρόσβαση των εκχιονιστικών και των μηχανημάτων που ρίχνουν αλάτι.

Θα περάσουν ώρες να ομαλοποιηθεί η κατάσταση

Λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα, άνοιξε ο δρόμος στο ύψος του 126ου χλμ, μετά τα διόδια της Τραγάνας, στο ρεύμα προς Αθήνα  όπου είχαν διπλώσει δύο νταλίκες, εγκλωβίζοντας και ένα τουριστικό λεωφορείο. Ωστόσο, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Νέας Οδού, Γεράσιμος Μονοκρούσος, είχε δημιουργηθεί πολύ μεγάλο μποτιλιάρισμα, από το 117ο έως το 131ο χλμ και χρειάζεται αρκετή ώρα να αποκατασταθεί η κίνηση των αυτοκινήτων, δεδομένης της εξόδου για τις γιορτές, όπως είπε.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε, ότι η εταιρεία έχει κινητοποιήσει 60 εκχιονιστικά μηχανήματα και αντιμετωπίζει επιτόπου όλα τα προβλήματα που προκύπτουν από τις καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr στο ρεύμα από Αθήνα προς Λαμία από το Κάστρο και πάνω δεν κινείται τίποτα. Δεκάδες αυτοκίνητα μικρά και μεγάλα έχουν διπλώσει στο ύψος του Μαρτίνου με αποτέλεσμα να έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων ενώ την ίδια ώρα το χιόνι πέφτει ακατάπαυστα.

Κατόπιν εορτής και παρά τις έγκαιρες προβλέψεις των Μετεωρολόγων η Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας εξέδωσε απαγορευτικό για την κυκλοφορία φορτηγών στην εθνική οδό μόλις στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής.Το απαγορευτικό ισχύει και για τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Κλειστός είναι εν τω μεταξύ ο παράδρομος της Εθνικής Οδού στο ύψος του Αγίου Στεφάνου στην ανατολική Αττική, λόγω χιονόπτωσης. Ενω μόνο με αλυσίδες επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων που κινούνται στην Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω.

Μαρτυρία: Εχουν ντεραπάρει αυτοκίνητα

«Λίγο πριν το Μαρτίνο και μέχρι τη Μαλεσίνα έχουν ντεραπάρει πάνω από 20 αυτοκίνητα, μικρά και μεγάλα, και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας. Πέρασα με τρομερή δυσκολία γιατί είχα 4χ4, αλλά σε λίγο δεν θα κινείται τίποτα…» είπε στο LamiaReport οδηγός που ταξίδευε από Αθήνα προς Λαμία.

Δείτε στο βίντεο από το  ύψος της γέφυρας του Μαρτίνου λίγο πριν διπλώσουν οι νταλίκες και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα.

Νταλίκες δίπλωσαν και στον Μπράλο

Λίγο έξω από τη Λαμία, στις στροφές προς Μπράλο, έχουν διπλώσει δυο νταλίκες και η κυκλοφορία γίνεται με τρομερή δυσκολία, ενώ το χιόνι που πέφτει ακατάπαυστα έχει σκεπάσει το οδόστρωμα.

Στην περιοχή του Μπράλου απαγορεύθηκε η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων λόγω χιονόπτωσης.  Ακινητοποιημένο στο σημείο και λεωφορείο του ΚΤΕΛ Πάτρας στο οποίο επιβαίνουν και φοιτητές που επιστρέφουν για τις γιορτές των Χριστουγέννων.