ΑΧΑΪΑ: Στην Πάτρα ο Σταύρος Θεοδωράκης – “Ο κόσμος θέλει δουλειές” – Απάντηση σε “άνοιγμα” Μητσοτάκη

Ο κόσμος δεν θέλει φιλοδωρήματα. Δεν θέλει ξαφνικά ο ηγέτης να θυμάται ότι κάτι έχει ξεχάσει. Θέλει δουλειές και να απομακρυνθεί, ειδικά ο νέος, από την μαύρη εργασία και από την εργασία των 200 και 300 ευρώ. Γιατί, αυτή τη στιγμή οι νέοι μας δεν πληρώνονται, υποαπασχολούνται και πληρώνονται ελάχιστα γι΄αυτό που κάνουν”.
Με αυτή την δηκτική δήλωση, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σχολίασε την ξαφνική ανακοίνωση της κυβέρνησης για την καταβολή έκτακτου επιδόματος στους άνεργους νέους, φθάνοντας αργά το απόγευμα στην Πάτρα, για να λάβει μέρος σε περιφερειακή συνάντηση στελεχών του κόμματος από την Δυτική Ελλάδα, που έγινε στο KIng George Hall, στην Πλατεία Γεωργίου.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Παράλληλα, απαντώντας στην έμμεση αλλά σαφή πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το συνέδριο της Ν.Δ. για συνεργασία, ο επικεφαλής του Ποταμιού, αρνήθηκε ευγενικά λέγοντας τα εξής: «Δεν νομίζω ότι υπήρξε κάτι διαφορετικό, από αυτό που μονίμως λέει ο αρχηγός της Ν.Δ. Ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια συνεργασίας για να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας. Η δική μου απάντηση είναι ότι, ναι υπάρχουν πολλά περιθώρια συνεργασίας, υπάρχουν όμως και πολλές διαφορές. Θα πρέπει να κόμματα να αλλάξουν, να εκσυγχρονιστούν, γιατί μόνο αν αλλάξει το πολιτικό σύστημα, θα αλλάξει αληθινά και ο τόπος”.

Η ΔΗΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
Όσον αφορά το μέλλον της συνεργασίας με την ΔΗΣΥ στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε την ελπίδα ότι θα τα καταφέρουν. “Δεν είναι ο πιο εύκολος δρόμος, αλλά είναι απαραίτητος δρόμος για να δώσουμε λύση στα προβλήματα του τόπου” είπε.
Όσον αφορά την πορεία του κόμματος, τόνισε ότι “το Ποτάμι έχει επηρεάσει και συνεχίζει να επηρεάζει πάρα πολύ την πολιτική σκηνή. Είναι σημαντικό ότι, πράγματα που εμείς κάναμε εδώ και 2-3 χρόνια, τώρα βλέπουμε και άλλα κόμματα και τα κάνουν. Συζητήσεις με φιλοσόφους, με ανθρώπους που δεν εντάσσονται στον κομματικό μηχανισμό αλλά έχουν ενδιαφέρουσες απόψεις. Το Ποτάμι ανοίγει δρόμους και είμαστε πολύ ευτυχείς που και τα άλλα κόμματα ακολουθούν αυτούς τους δρόμους”.

ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
Κλείνοντας τις δηλώσεις του, διατύπωσε την εκτίμηση ότι παρά το μπαράζ επιδομάτων, η κυβέρνηση δεν θέλει να κάνει εκλογές, γιατί “είναι πολύ ευτυχισμένοι με αυτό που ζουν. Το είδαμε και στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών κ. Τσακαλώτου, όταν χτυπούσε το σφυράκι στη Γουόλ Στριτ, πόση χαρά είχε το πρόσωπό του. Δεν νομίζω λοιπόν ότι θα πάμε σε εκλογές το 2018. Νομίζω ότι θα προσπαθήσουν να εξαντλήσουν την τετραετία. Τα επιδόματα όμως, έρχονται κάθε τέλος του χρόνου ως φιλοδωρήματα σε έναν λαό που έχει πραγματικά προβλήματα, και θα ήθελε εκτός από φιλοδωρήματα να έχει δουλειές κανονικά αμειβόμενες, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα”.

advertisement