ΠΑΤΡΑ: Το ΣΕΙΥΠ Αχαΐας συμμετέχει σήμερα στην απεργία

Ανακοίνωση-κάλεσμα εξέδωσε σήμερα το πρωί το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας για την απεργία αυτής της  Πέμπτης.

Στην ανακοίνωση τα μέλη του Σωματείου ζητούν από τους συμπολίτες να συγκεντρωθούν σήμερα  Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Στις 14 Δεκέμβρη δίνουμε τη δική μας απάντηση σε όλους όσους μας θέλουν γονατισμένους και στοιχισμένους πίσω από το άρμα της ανάπτυξης, των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και των πολυεθνικών. Δίνουμε απάντηση σε κεφάλαιο, κυβέρνηση, εργοδοτικό συνδικαλισμό. Οργανώνουμε χωρίς καμία καθυστέρηση την απεργία μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σπάμε το φόβο, κάνουμε το βήμα. Μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτηση που νιώθουμε, σε αγώνα για την υπεράσπιση των δικών μας δικαιωμάτων.
Η “δίκαιη ανάπτυξη”, η “επιστροφή στην κανονικότητα” και άλλα βαρύγδουπα που ακούμε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα κόμματα που υπηρετούν με συνέπεια το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα λέγονται για να παγιδέψουν την εργατική τάξη. Η πραγματικότητα που βιώνουμε είναι: το ξεσπίτωμα των λαϊκών οικογενειών μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, η φοροαφαίμαξη μας, οι διώξεις και συλλήψεις εργαζομένων που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και το δικαίωμα τους στη δουλειά (με πρόσφατο παράδειγμα των συναδέλφων μας στον Καρυπίδη που κατ’ εντολή της εργοδοσίας market in οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα).
Η πραγματικότητα των εργαζομένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες είναι τα 10ωρα και 12ωρα δουλειάς, το σμπαράλιασμα του 8ωρου και τα ωράρια λάστιχο, είναι η δουλειά τις Κυριακές. Τώρα ειδικά με το «εορταστικό ωράριο» λειτουργίας των καταστημάτων, οι εμποροϋπάλληλοι καλούνται από την εργοδοσία να κάνουν Χριστούγεννα μέσα στα καταστήματα. Να δουλέψουν ασταμάτητα 7 μέρες την εβδομάδα, όλες τις Κυριακές (17/12, 24/12, 31/12), χωρίς ρεπό, να δουλέψουν στις 26 Δεκέμβρη και 2 Ιανουαρίου μέρες που έχουν καθιερωθεί εδώ και χρόνια ως Αργίες.
Για να ανατρέψουμε αυτήν την πραγματικότητα μία λύση έχουμε. Να μπούμε στον αγώνα, να τον δυναμώσουμε, να παλέψουμε για τη ζωή που μας στερούν. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι εμείς οι εργαζόμενοι και τα σωματεία μας θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Ότι θα μας σταματήσουν οι νόμοι τους και οι Υπουργικές τους αποφάσεις. Η σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλλουν στους εργασιακούς χώρους δεν θα περάσει!
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ – ΜΠΟΡΟΥΜΕ να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δεν συμβιβαζόμαστε με την πληθώρα των διαφορετικών συμβάσεων, την εκ περιτροπής εργασία, τα voucher, τα δουλεμπορικά, την ενοικίαση εργαζομένων, με το θρυμματισμό των εργατικών δικαιωμάτων μας, το τσάκισμα του συνδικαλιστικού κινήματος.
Οι δικές μας ανάγκες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλυφθούν με τα “κοινωνικά μερίσματα” και τις λοταρίες που μοιράζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να καμουφλάρει το νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης μπροστά στην ψήφιση των προαπαιτούμενων για την 3η αξιολόγηση και του προϋπολογισμού του 2018. Νέα μέτρα που τσακίζουν και τα τελευταία προνοιακά επιδόματα, που μέσω του κρατικού προϋπολογισμού φοροληστεύουν την εργατική τάξη, τσακίζουν τις παροχές σε Υγεία, Εκπαίδευση.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζει στο στόχαστρο το δικαίωμα μας στην απεργία, θέλει να μας αφοπλίσει, θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου μέσα στους εργασιακούς χώρους, να μας στερήσει κάθε δικαίωμα συλλογικής δράσης και οργάνωσης αγώνων.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία! Ερχόμαστε σε επαφή με το κλαδικό μας σωματείο, με τα επιχειρησιακά μας σωματεία, συγκροτούμε απεργιακές επιτροπές σε κάθε εργασιακό χώρο. Περνάμε στην ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.
Διεκδικούμε:
• Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό.
• Επαναφορά των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων. Άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν τις ΣΣΕ. Καθολική ισχύ και υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ, χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας
• Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων.
• Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
• Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!
Όλοι στην απεργία στις 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ! Όλοι στον αγώνα!
Συγκεντρωνόμαστε 10.00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.”