ΑΙΓΙΟ: Συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Λαύρας σήμερα από το Εργατικό Κέντρο

Το Εργατικό Κέντρο Αιγίου καλεί όλους τους Εργαζόμενους, τους Ανέργους, τους Συνταξιούχους τους Μικρομεσαίους, τους Αγρότες, τους Κοινωνικούς και Επιστημονικούς Φορείς στην 24ωρη Γενική Απεργία αυτή την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 στην Πλατεία Αγίας Λαύρας στις 10 το πρωί με βασικό σύνθημα: ΦΤΩΧΕΙΑ -ΦΟΡΟΙ -ΑΝΕΡΓΙΑ

“Απέναντι στην αδιέξοδη και ανάλγητη Κυβερνητική πολιτική η οποία «στραγγαλίζει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία ο αγώνας είναι μονόδρομος.

Απαιτούμε:

Καμία ρύθμιση περιορισμού του Απεργιακού Δικαιώματος.
Σεβασμό από το κράτος και την εργοδοσία της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης των Εργαζομένων

Αγωνιζόμαστε και Διεκδικούμε:
• Άμεση αναμόρφωση του προϋπολογισμού έτους 2018 της κοινωνικής ισοπέδωσης και ανακύκλωσης της ύφεσης, σε προϋπολογισμό προόδου και ανάπτυξης.
• Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στον στραγγαλισμό των εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων.
• Άμεση κατάργηση των μνημονιακών μέτρων που μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα φτώχειας και εργαλείο πρόσθετης φορολόγησης.
• Μόνιμη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας – ρητή απαγόρευση πλειστηριασμού της. Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ και έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
• Σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες.

Στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές η απάντηση μας είναι ξεκάθαρη ενωτική και αγωνιστική.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Ώρα 10:00 π.μ. στην πλατεία Αγίας λαύρας”, τονίζει στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αιγίου.