ΑΙΓΙΟ: Στη σημερινή απεργία ο Αγροτικός Σύλλογος

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου “ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ” για τη σημερινή  απεργία της (Πέμπτη) όπου κάλεσε σε συγκέντρωση τους αγρότες στην Τρίγωνη Πλατεία του Αιγίου στις 10 το πρωί.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
Αγρότες, κτηνοτρόφοι , συνάδελφοι και συναδέλφισσες
Το ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ πήρε υπόψη του ότι τα προβλήματα που βιώνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες από την πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ τσακίζοντας τις λαϊκές οικογένειες, ξεκληρίζοντας την αγροτιά για το όφελος μια χούφτας επιχειρηματικών ομίλων είναι κοινά με τους εργαζόμενους ,και άρα κοινή πρέπει να είναι και η αγωνιστική απάντηση που θα δοθεί την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη .
Είναι η ημέρα που συζητιέται στη Βουλή ο προϋπολογισμός για το 2018 που προβλέπει κλιμάκωση της φοροληστείας, παραπέρα μειώσεις σε συντάξεις και ανατροπές στα κοινωνικά επιδόματα , έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση μας πουλάει το παραμύθι για την δήθεν δίκαιη ανάπτυξη.
Αγρότες, κτηνοτρόφοι , συνάδελφοι και συναδέλφισσες
Το προηγούμενο διάστημα με μια σειρά κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις μας σε αρκετές από αυτές μαζί με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, στείλαμε μήνυμα στη «δίκαιη ανάπτυξη» της κυβέρνησης. Κλιμακώνουμε τον αγώνα , συνεχίζουμε με την συμμετοχή μας στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη μαζί με τους εργαζόμενους.
Κλιμακώνουμε συνεχίζουμε με την συμμετοχή μας στην σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων την Κυριακή 17 Δεκέμβρη στη Λάρισα με σκοπό την καλύτερη οργάνωση του αγώνα με όποιες μορφές και αν χρειαστεί.

Με το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, τον πανελλαδικό συντονισμό μας, τους αγώνες μας, στόχο έχουμε να βάλουμε φρένο στην ΚΑΠ και τη γενικότερη πολιτική των κυβερνήσεων, που μας ξεκληρίζει. Η προοπτική των αγώνων μας βρίσκεται σε μια εντελώς διαφορετική ανάπτυξη, που θα εγγυάται σταθερή δουλειά και καλό εισόδημα για τους αγροτοκτηνοτρόφους, επαρκή, φθηνά και ποιοτικά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες.
Σε αυτό το δρόμο θέλει να βάλει εμπόδια η κυβέρνηση, με το νέο αγροτικό συνδικαλιστικό νόμο. Θέλει να στήσει ένα αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα , που να λιβανίζει την πολιτική της, να εκθειάζει την ΚΑΠ, να κοροϊδεύει τους μικρομεσαίους αγρότες ότι όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, έχουμε τα ίδια συμφέροντα. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να χτυπήσει το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία. Θέλει να ξεδοντιάσει την οργάνωση του λαού για να μπορεί να παλεύει για τη ζωή του! Δε θα τους περάσει, θα μας βρουν ενωμένους απέναντί τους!