«Χρυσοδάκτυλοι» διαρρήκτες χτύπησαν σε Κέρκυρα και Μύκονο

advertisement

Μέσα στα όρια του αυτοφώρου εξιχνιάστηκε η «χρυσή» διάρρηξη που έγινε το πρωί της Κυριακής σε μια κατοικία στην πόλη της Κέρκυρας, από την οποία είχαν κάνει φτερά πανάκριβα κοσμήματα. Μάλιστα, οι «χρυσοδάκτυλοι» δράστες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφαλείας.

 

Πρόκειται για δυο Έλληνες ηλικίας 31 και 23 χρόνων, οι οποίοι είχαν ερευνήσει τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού και είχαν αρπάξει διάφορα τιμαλφή συνολικής αξίας 4.000 ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος των κοσμημάτων που είχαν κλέψει βρέθηκε στην κατοχή τους και επιστράφηκαν στην ιδιοκτήτρια του σπιτιού, ενώ για τα υπόλοιπα γίνονται έρευνες σε ενεχυροδανειστήρια.

Στο μεταξύ, οι δυο νεαροί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας κατηγορούμενοι για κλοπή κατά συναυτουργία.
*** Δυο περιστατικά κλοπών ερεύνησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Μυκόνου. Το ένα καταγγέλθηκε το περασμένο Σάββατο και αφορά την διάρρηξη σε ένα σπίτι από το οποίο απουσίαζαν οι ένοικοι. Ο άγνωστος δράστης που αναζητείται, άρπαξε σημαντικό χρηματικό ποσό και διάφορα τιμαλφή.

Την ίδια ώρα, εξιχνιάστηκε η δεύτερη υπόθεση και παραπέμφθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου δύο Αλβανοί ηλικίας 29 και 34 χρόνων, οι οποίοι διέρρηξαν μια αποθήκη στη Μύκονο το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και αποπειράθηκαν να κλέψουν διάφορα εργαλεία.

Πηγή:protothema.gr