Τουρκία: Η αντιπολίτευση πιέζει τον Ερντογάν να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ

Έντονες πιέσεις από την αντιπολίτευση, προκειμένου να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, δέχεται ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών σε εδάφη που κατοικούν Παλαιστίνιοι, στη Λωρίδα της Γάζας, αποτέλεσμα του ξεσπάσματος βίας που απέφερε η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

 

Το θερμόμετρο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής ανεβαίνει επικίνδυνα, καθώς στο στίβο της αντιπαράθεσης έχουν αρχίσει και εμπλέκονται διάφορες δυνάμεις, ενώ οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο.
Ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κάλεσε την κυβέρνηση Ερντογάν να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με το Τελ Αβίβ και άσκησε δριμύτατη κριτική στις αραβικές χώρες, οι οποίες δεν αντέδρασαν, ή αντέδρασαν με ήπιο τρόπο, στις ανακοινώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών για την Ιερουσαλήμ. «Αν θέλετε να σπάσετε τους δεσμούς» με το Ισραήλ, «εμείς θα σας στηρίξουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κιλιντσντόρογλου, απευθυνόμενος στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.