Ο Δήμος Πατρέων είναι αρωγός στη μάχη για το δικαίωμα της απεργίας

Σε δήλωση προέβη ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης για την χθεσινή τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορούσε τις απεργίες.

Ο κ. Πελετίδης εκφράζει την αντίθεση του για τη συγκεκριμένη τροπολογία και αναφέρει σε δήλωση του:

“Εχθές -Δευτέρα 4 Δεκέμβρη- το απόγευμα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κατέθεσε αιφνιδιαστικά στη Βουλή, τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, η οποία χτυπάει ευθέως το δικαίωμα της Απεργίας.

Η άμεση αντίδραση του Κινήματος, οδήγησε στην προσωρινή απόσυρση της τροπολογίας, για να την επαναφέρουν, με άλλη διαδικασία.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία αναστολή όταν πρέπει να πάρει μέτρα για να εξυπηρετήσει το κεφάλαιο. Απαραίτητος όρος και προϋπόθεση για την «δίκαιη ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται, είναι το χτύπημα του δικαιώματος της Απεργίας, ενάντια στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και στη μόνιμη δουλειά με δικαιώματα.

Εξάλλου είναι σαφής η δέσμευση από τα μνημόνια και τις αξιολογήσεις των ιμπεριαλιστικών οργανισμών (Ε.Ε. – ΔΝΤ – ΕΚΤ), γι’ αυτό παίρνουν και τα «μπράβο» τους.

Επιδιώκουν να βάλουν στο «γύψο» τις διεκδικήσεις των εργαζομένων που δεν συμβιβάζονται με τη μιζέρια και τα ψίχουλα, που δεν κλείνουν τα μάτια τους σ’ αυτό που συμβαίνει δίπλα τους. Ενώ ο πλούτος που παράγεται αυξάνεται διαρκώς, οι ίδιοι οι παραγωγοί του πλούτου, δεν μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Είμαστε σίγουροι ότι το λαϊκό Κίνημα θα τους εμποδίσει. Με τον αγώνα και τις διεκδικήσεις θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στην Απεργία, που έχει κατακτηθεί με αγώνες και θυσίες.

Οι εργαζόμενοι, με τις καθημερινές κινητοποιήσεις και με την Απεργία στις 14 Δεκέμβρη, θα δώσουν την απάντησή τους.
Σε αυτόν τον αγώνα, για μια ακόμα φορά ο Δήμος Πατρέων, θα είναι αρωγός”.