ΑΙΓΙΟ: Σήμερα η η μερίδα για τον Αυτισμό από το Ε.Κ.Α.ΜΕ./ΑμεΑ

advertisement

Το Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης & Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρίες Αιγίου (Ε.Κ.Α.ΜΕ./ΑμεΑ) σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αιγίου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

διοργανώνει Ημερίδα με κεντρικό θέμα τον Αυτισμό  σήμερα 3 Δεκεμβρίου 2017 (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες) και ώρα 11:00πμ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης»(Κανελλοπούλου 10) στο Αίγιο.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας συμπεριλαμβανομένων των γονέων, των εκπαιδευτικών όλων των σχολείων και των αρχών της Αιγιάλειας και όχι μόνο, σε θέματα εκπαίδευσης, καθημερινής διαχείρισης κρίσεων, αξιολόγησης και κοινωνικής ένταξης των ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ.).

Συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες σχετικών ειδικοτήτων (παιδοψυχίατρος, λογοπεδικός, ψυχίατρος, ψυχολόγος, νευρολόγος και κοινωνικοί λειτουργοί) με πολυετή πείρα στα άτομα με Δ.Α.Φ. οι οποίοι θα προσεγγίσουν το θέμα με απλούς κατανοητούς όρους και θα είναι σε θέση να λύσουν απορίες των παρευρισκομένων. Θα ξεκινήσουν εγγραφές των ενδιαφερόμενων στις 10:30πμ και θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης στο τέλος της ημερίδας.