Τζανακόπουλος: Το 70% των πρώτων κατοικιών προστατεύεται επαρκώς

Το 70% των πρώτων κατοικιών στη χώρα προστατεύεται επαρκώς, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, διακρίνοντας τις «κατοικίες των λαϊκών οικογενειών» από τις «βίλες».

Ο ίδιος υποστήριξε πως όσα ακίνητα πλειστηριάζονται είναι υψηλότατης αξίας και αφορούν σε εξίσου «υψηλότατα» ποσά χρέους. «Θα πρέπει όσοι αντιδρούν να καταλάβουν για ποια χρέη και κοινωνικές κατηγορίες μιλάμε», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας «κατανοητή» την ένταση για αυτό το «εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα».

Και το τραπεζικό σύστημα και η λαϊκή κατοικία μπορούν να προστατευτούν (…) Δεν πρέπει οι λαϊκές κατοικίες να καταλήξουν στα χέρια τραπεζών».

Σε ερώτηση σχετικά με τις εντάσεις που σημειώνονται κάθε εβδομάδα μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών (χθες διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους διαδηλωτές που προσπάθησαν να εισβάλουν στην αίθουσα) ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε πως ο ρόλος των δυνάμεων της αστυνομίας είναι να προστατεύσει τόσο τους συμβολαιογράφους και την διαδικασία των πλειστηριασμών όσο και να μην οξύνει τις εντάσεις.

«Η συζήτηση για τη Σαουδική Αραβία έχει λήξει»

Για την κυβέρνηση η «σκανδαλολογική και τοξική συζήτηση, σχετικά με τη συμφωνία πώλησης βλημάτων και την εμπλοκή πληρεξούσιων είναι λήξασα, διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιρρίπτοντας ευθύνες τόσο στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας όσο και «συγκεκριμένα επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα» που ωστόσο δεν κατονόμασε.

Από τη στιγμή που το Ριάντ φαίνεται να μην ενδιαφέρεται, «και εξαιτίας του θορύβου» που προέκυψε, η υπόθεση είναι «παγωμένη», είπε ο κ. Τζανακόπουλος, διευκρινίζοντας πως η Αθήνα περιμένει και τις κατευθυντήριες γραμμές που θα δοθούν από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, από όπου αναμένεται σήμερα ψήφισμα για εμπάργκο πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Για τη εμπλοκή του Έλληνα επιχειρηματία, Βασιλείου Παπαδόπουλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε πως, ως «πληρεξούσιος» της Σαουδικής Αραβίας, ενδεχομένως να βρισκόταν σε συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση.

 

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/361316/tzanakopoulos-to-70-ton-proton-katoikion-prostateuetai-eparkos/#ixzz4ztvfW6H5
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook