(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Τίμησαν την πόλη του Αποστόλου Ανδρέα, Παυλόπουλος, Μπαξεβανάκης και πλήθος επισήμων και Αρχιερέων – Χιλιάδες πιστοί στον Πολιούχο


Με τη Δοξολογία και τη λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου, κορυφώθηκαν σήμερα Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου της Πάτρας.

Στη  Πάτρα βρέθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκπροσωπώντας την πολιτεία.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε  στις εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Πάτρας ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ενώ παρών ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης κ.ά.  

Στην Θεία Λειτουργία, ανήμερα της εορτής, στην Πάτρα βρέθηκαν προσκεκλημένοι του Μητροπολίτου Χρυσόστομου, 10 αρχιερείς: Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Αρτης Καλλίνικος, Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος, Ιερισσού Αγίου Ορους και Αρδαμερίου Θεόκλητος, Φωκίδος Θεόκτιστος και ο πατρινής καταγωγής Μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος. Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών και το Βοηθό Επίσκοπο κ. Χρύσανθο, συνολικά στις λατρευτικές εκδηλώσεις του διημέρου οι αρχιερείς θα είναι 12.

Ο Μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος χοροστάτησε στην Ιερά Αγρυπνία χθες  9 το βράδυ, μετά τον Εσπερινό στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, συνοδεία του Μητροπολίτη Πατρών και του Βοηθού Επισκόπου Κερνίτσης.