(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Κόλαση το κέντρο από επεισόδια, φωτιές και σπασίματα – “Μαύρη” η επέτειος για το Πολυτεχνείο

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με εξαίρεση μεμονωμένα έκτροπα (σπάσιμο βιτρινών, ρίψη μολότοφ) η βραδιά κύλησε χωρίς η κουκούλα να κερδίσει τις εντυπώσεις. Γεγονός στο οποίο συνετέλεσε η αυξημένη παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας σε πολλά και διαφορετικά σημεία της πόλης.
Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν περίπου στις 8:00 το βράδυ στο κέντρο της Πάτρας, όταν ομάδα κουκουλοφόρων που βρισκόταν στο τέλος πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ, που βρίσκονταν κοντά στο αστυνομικό μέγαρο.
Άγνωστα άτομα έριξαν “βροχή” από μολότοφ σε μια από τις εισόδους του δικαστικού μεγάρου στην οδό Γούναρη, ενώ στη συμβολή της οδού Κορίνθου με την Πατρέως, άγνωστοι έριξαν πέτρες σε κατάστημα επώνυμων ειδών ένδυσης και έσπασαν τις βιτρίνες.
Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και απώθησαν τους κουκουλοφόρους προς το κτίριο του πρώην παραρτήματος του πανεπιστημίου.
Στην συνέχεια οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιές σε μερικούς κάδους απορριμμάτων και απομακρύνθηκαν προς την περιοχή της Αγίας Σοφίας.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αποκλεισμένο είναι σχεδόν όλο το κέντρο της Πάτρας, με διάσπαρτες φωτιές και επεισόδια σε πολλά σημεία, ενώ καταστήματα έχουν κλείσει.


Απροσπέλαστη η πόλη από τη Γούναρη και μετά αλλά και από την πλατεία Αγίου Γεωργίου και προς το κέντρο.

Νωρίτερα μεμονωμένα επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν ,στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Ζημιές σε τζαμαρία καταστήματος στην Αθανασίου Διάκου, προκάλεσαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που μετείχαν σε άλλη πορεία. Νωρίτερα, άτομα της ίδιας ομάδας είχαν εκτοξεύσει βόμβες μολότοφ σε όχημα που ήταν σταθμευμένο επί της Αγίου Ανδρέου και Γούναρη , στην ουρά της πορείας για το Πολυτεχνείο. Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε όχημα της Ομοσπονδίας Κυνηγών.