ΑΧΑΪΑ: «Χάσμα της απερχόμενης διοίκησης με τα μέλη του φορέα» λέει η επιμελητηριακή παράταξη Π.Κρίκη

Την επιτακτική ανάγκη αλλαγής σελίδας στο Επιμελητήριο Αχαΐας, έτσι όπως εκφράζεται μέσα από τις περιοδείες του σε ολόκληρο το νομό Αχαΐας, επισήμανε ο επικεφαλής της Παράταξης «Επιμελητήριο για όλους» Παναγιώτης Κρίκης, κατά τον εισαγωγικό χαιρετισμό του στο πρώτο briefing του Συνδυασμού.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παναγιώτης Κρίκης σημείωσε ανάμεσα στα άλλα, ότι το ξεκάθαρο μήνυμα που εισπράττει από τις αλλεπάλληλες επαφές του, είναι ότι καταγράφεται έντονη η δυσαρέσκεια των μελών του Επιμελητηρίου για την πολυετή απουσία στήριξης εκ μέρους της απερχόμενης διοίκησης, προς τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και επαγγελματίες.

Σε ό,τι αφορά στο debate μεταξύ των επικεφαλής των Παρατάξεων, ο κ. Κρίκης υπογράμμισε ότι ο διάλογος με τις υπόλοιπες παρατάξεις είναι καλοδεχούμενος και ότι ο ίδιος είναι πρόθυμος να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε μορφή συζήτησης, με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι αυτή θα είναι ουσιαστική και γόνιμη.

Ακολούθως, ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνδυασμού Παναγιώτης Ρηγόπουλος, εγκαινιάζοντας το briefing απάντησε σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου.
Κληθείς να σχολιάσει τα εξώδικα που έχουν αποσταλεί από στέλεχος της Παράταξης Μαρλαφέκα, εναντίον υποψηφίων του «Επιμελητηρίου για όλους» ο κ. Ρηγόπουλος αφού σημείωσε ότι το περιεχόμενό τους είναι αβάσιμο και ανούσιο, τόνισε ότι αυτές οι λογικές απάδουν από τη φιλοσοφία της Παράταξης που εκπροσωπεί: «Λέμε όχι σε εκλογές με …εξώδικα. Μακριά από εμάς τέτοιες πρακτικές. Απέναντι στα εξώδικα, εμείς αντιπαρατάσσουμε προτάσεις και θέσεις. Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα εξώδικα χαρακτηρίζουν τους αποστολείς τους».
Σε ερώτηση για πρόσφατη ανακοίνωση της Παράταξης που ανέφερε για «εκβιαστές, κούφιους και επιβήτορες» ο εκπρόσωπος Τύπου ξεκαθάρισε, ότι «απέναντί μας δεν έχουμε πρόσωπα, αλλά πολιτικές. Δεν αντιπαρατιθέμεθα με ονόματα, αλλά με προβλήματα. Αυτά πολεμάμε και γι αυτά καταθέτουμε ρεαλιστικές προτάσεις και λύσεις».

Με ξένα κόλλυβα

Στο μεταξύ από την Παράταξη “Επιμελητήριο για όλους” δόθηκε στη δημοσιότητα το παρακάτω σχόλιο:

Με ικανοποίηση διαβάσαμε την ανακοίνωση σχετικά με τη δημιουργία Καρναβαλικού Πάρκου στο χώρο των πρώην Σφαγείων.
Με έκπληξη όμως παρατηρήσαμε ότι κατά την παρουσίαση της σχετικής πρωτοβουλίας, απουσίαζαν ο ιδιοκτήτης του χώρου και διοργανωτής του καρναβαλιού, δηλαδή ο Δήμος Πατρέων καθώς και ο χρηματοδότης της σχετικής προσπάθειας, δηλαδή η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Είναι κατανοητό το προεκλογικό άγχος του απερχομένου προέδρου του Επιμελητηρίου, αλλά δεν γίνονται μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα».