Θεοδωράκης: Ή θα ψηφίσουν 200.000 ή είναι αποτυχία

Ή η συμμετοχή στις εκλογές για την ηγεσία της κεντροαριστεράς θα φτάσει τις 200.000 ή θα πρόκειται για αποτυχία, είπε στον ΣΚΑΪ ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για την προεδρία νέου φορέα, σημείωσε πως το ζητούμενο είναι “να ενωθούμε για να πολλαπλασιαστούμε”, όχι να ενωθούμε για “να σώσουμε τις καρέκλες μας”, ενώ πρόσθεσε ότι θα το θεωρήσει αποτυχία ακόμα κι αν ο ίδιος κερδίσει τις εκλογές με συμμετοχή της τάξης των 150.000 ψήφων.

Αναφερόμενος στη διαμάχη του με τον Πάνο Καμμένο, τον οποίο έχει κατηγορήσει για συκοφαντική δυσφήμιση, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι θα καταθέσει αγωγή και μήνυση, ζητώντας χρηματική αποζημίωση περίπου 300.000 ευρώ από τον υπουργό Άμυνας.

Ακόμη υποστήριξε ότι η συμπεριφορά του κ. Καμμένου εγείρει σοβαρά ερωτήματα για το τι κάνουν οι υπουργοί της κυβέρνησης στον ελεύθερο χρόνο τους και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει θέση.

Για μία ακόμα φορά ο επικεφαλής του Ποταμιού απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον όσο αποτελεί μέρος του ίδιου σχήματος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. “Με αυτό το σχήμα που έχει και λίγο ακροδεξιά […] δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση”, είπε.

Τέλος, αναφερόμενος στην ένοπλη επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε εκ νέου την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Τόσκα, λέγοντας μάλιστα πως η προβληματική κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια θα λυνόταν με την αποχώρησή του.

Σημείωσε ότι ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τα περιστατικά βίας στα Εξάρχεια ως προβοκάτσιες, και συνεπώς τώρα που είναι κυβέρνηση θα έπρεπε να μπορεί να τα αντιμετωπίσει. Αντ’ αυτού όμως, προσέθεσε, η ασφάλεια του μέσου πολίτη στην καθημερινότητα έχει επιδεινωθεί.

 

advertisement