Ισόβια στον πρώην ταμία του δήμου Γαύδου για υπεξαίρεση 530.000 ευρώ

advertisement

Ισόβια κάθειρξη συν 14 έτη επιβλήθηκε στον πρώην ταμία Γαύδου, Στέφανο Μπικογιαννάκη, ο οποίος υπεξαίρεσε 530.000, από το ταμείο της Γαύδου.

Κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονταν του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την υπεξαίρεση των χρημάτων, συν 14 χρόνια για την πλαστογραφία των πιστοποιητικών και χρηματική ποινή 300.000 ευρώ.

Η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Αθώος κρίθηκε ο τότε Δήμαρχος και νυν αντιδήμαρχος Γαύδου, Στρατής Λαμπάκης.

Για δικαίωση έκανε λόγο η Δήμαρχος Γαύδου, επισημαίνοντας πως τώρα σειρά έχει η επιστροφή του ποσού στον Δήμο (με τις προσαυξήσεις ξεπερνά το 1 εκ. ευρώ).

«Δυστυχώς τα χρήματα ακόμη δεν έχουν επιστραφεί. Το Δικαστήριο έκρινε ποιος είναι ο άνθρωπος που τέλεσε την υπεξαίρεση. Είναι θετικό το ότι ολοκληρώθηκε έστω και σε πρώτο βαθμό καθώς εδώ και τόσα χρόνια ταλάνιζε την τοπική κοινωνία» τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Γιώργος Φραντζεσκάκης, συνήγορος πολιτικής αγωγής.

Η δίκη ολοκληρώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι, με τον Εισαγγελέα, να αναφέρει κατά την αγόρευση του ότι το δικαστήριο βομβαρδίστηκε από ψευδείς ισχυρισμούς και πλαστά έγγραφα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ταμίας μαζί με τον τότε δήμαρχο κ. Λαμπάκη, είχαν κατηγορηθεί για υπεξαίρεση, 530 χιλιάδων ευρώ (πάνω από 700 χιλιάδες με τις προσαυξήσεις) από τα ταμεία του Δήμου Γαύδου και η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο του 2011.

Πηγή: zarpanews.gr