Κύπρος: Έτος γεωτρήσεων το 2018

advertisement

Τους επόμενους 12 μήνες αναμένεται να γίνουν είτε 4 είτε 5 γεωτρήσεις, δήλωσε  ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Κυπριακής Βουλής ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, σημειώνοντας παράλληλα ότι στο τέλος του 2018 θα είναι γνωστοί πλέον οι υδρογονανθρακικοί πόροι της Κύπρου και θα μπορούν να ληφθούν οι αποφάσεις για την εκμετάλλευσή τους.

Ο κ. Λακκοτρύπης, ο οποίος απαντούσε σε ερωτήσεις στο πλαίσιο της παρουσίασης του προϋπολογισμού του υπουργείου του για το 2018, είπε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται ενημέρωση από την ιταλική εταιρεία ΕΝΙ για το πότε θα κάνει τις γεωτρήσεις της.  Ήδη, πρόσθεσε, ζητούν άδεια για τα τεμάχια 6,8 και 3 για τις περιβαλλοντικές μελέτες.
Ταυτόχρονα, ανέφερε, υπάρχει η πρόθεση της Exxon Mobil να κάνει δύο γεωτρήσεις το 2ο εξάμηνο του 2018.

Οπότε, είπε, «αναμένω τους επόμενους 12 μήνες να έχουμε είτε 4 είτε 5 γεωτρήσεις, οι οποίες θα είναι άκρως σημαντικές για τη συνέχεια». Διότι, πρόσθεσε, «στο τέλος του 2018 θα ξέρουμε πλέον τους υδρογονανθρακικούς πόρους που έχουμε για να μπορέσουμε να πάρουμε τις αποφάσεις μας σε ότι αφορά τον 3ο άξονα της στρατηγικής μας που είναι η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου».