Ιρακινό Κουρδιστάν: Αγνοείται δημοσιογράφος μετά την εισβολή των Πεσμεργκά στο κοινοβούλιο

Επιχείρηση για τον εντοπισμό του δημοσιογράφου που κάλυπτε τα γεγονότα στο κοινοβούλιο του Ιρακινού Κουρδιστάν έχουν ξεκινήσει οι αρχές, καθώς ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτυου NRT News αγνοείται μετά την εισβολή των Πεσμεργκά.

 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και όσα μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα, ο δημοσιογράφος δέχθηκε άγρια επίθεση από τους εισβολείς και από τη στιγμή εκείνη αγνοείται η τύχη του, ενώ δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αγνοείται η τύχη και του φωτογράφου που συνόδευε το ρεπορτάζ τον ανταποκριτή του NRT, αλλά η συγκεκριμένη φήμη δεν επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη.
Οι ταραχές και η εισβολή μαχητών Πεσμεργκά, όπως οι ίδιοι δήλωσαν, στο κοινοβούλιο του Ιρακινού Κουρδιστάν, ήταν συνέπεια της επίσημης ανακοίνωσης του ηγέτη των Κούρδων, Μασούντ Μπαρζανί, να παραδώσει τις εξουσίες του από την 1η Νοεμβρίου, μετά την άρνηση της Βαγδάτης να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας και την επ’ αόριστον αναβολή των κουρδικών εκλογών.

Ο δημοσιογράφος του NRT που αγνοείται…