Θετικά μηνύματα για τη «σωτηρία» του ΕΔΟΕΑΠ

advertisement

Το «σενάριο» που προβλέπει τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ με τη μίνιμουμ χρηματοδότηση βρέθηκε σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών.

 

Τα μηνύματα είναι θετικά για την εξέλιξη της συζήτησης.

«Σώθηκε το ταμείο σας» είπε στους δημοσιογράφους αξιωματούχος της κυβέρνησης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης. Ωστόσο, δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες, επισημαίνοντας ότι πρέπει πρώτα να ενημερώσει το Μέγαρο Μαξίμου.
Το σενάριο που προωθείται, προβλέπει την διατήρηση της αυτονομίας του ταμείου υγείας και επικούρησης των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Οι επιπλέον πόροι που απαιτούνται για τη συνέχιση της λειτουργίας του ταμείου κατανέμονται ως εξής:

– εισφορά 6% των εργαζόμενων
– εισφορά 8% των εργοδοτών
– εισφορά 2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων.

Η αρμοδιότητα είσπραξης των εισφορών περνάει στο Κέντρο είσπραξης ανείσπρακτων οφειλών (ΚΕΑΟ), με στόχο να εφαρμοστούν αναγκαστικά μέτρα (κατασχέσεις λογαριασμών, ακινήτων κλπ) για τους οφειλέτες.

Εν συνεχεία, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενώσεις των δημοσιογράφων επεξεργάζονται προτάσεις για τη σύνδεση των υπηρεσιών υγείας του ΕΔΟΕΑΠ με τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να εξασφαλίζονται χαμηλότερες τιμές για την περίθαλψη και τις διαγνωστικές εξετάσεις, με στόχο τη μείωση των δαπανών.

Πηγή:protothema.gr