Αναρτήστε στα μπαλκόνια την Ελληνική Σημαία

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940, Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ Κ.Κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΟΠΟΥ ΕΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ, ΑΠΗΥΘΥΝΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΡΑΪΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ.

  Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΕΙΠΕ: «…ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΜΒΛΥΝΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΠΕΤΕΙΩΝ. ΕΤΣΙ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΤΟΝΗΣΕΙ ΕΣΧΑΤΩΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΑΤΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ.

  Η ΣΗΜΑΙΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.  Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΝΕΑ ΛΩΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗΣ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΩΝ ΕΤΩΝ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟ, ΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ, ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, Ο ΣΤΑΥΡΟΣ. ΥΨΩΣΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΑΤΕ ΕΠ’ ΑΥΤΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ. ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΗΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ. ΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΪΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ…