Αγρια σύγκρουση Αδωνι-Καμμένου στη Βουλή -Κατέληξε με απειλή για μηνύσεις

Να απαντήσει στην επιχειρηματολογία του Πάνου Καμμένου ο οποίος τόνισε ότι οι λεπτομέρειες της συμφωνίας με τους Αμερικανούς για τα F-16 δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, ανέλαβε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

O αντιπρόεδρος της ΝΔ, από το βήμα της Βουλής, παρατήρησε πως « την περασμένη Δευτέρα είχε προγραμματιστεί η συζήτηση της ερώτησης του κ. Τσιάρα για το ταξίδι σας στο Λονδίνο. Ενημερώσατε την Βουλή ότι θα λείπετε στο εξωτερικό αλλά το βράδυ πήγατε στην συναυλία της Κάρλα Μπρούνι. Κρύβεται ο υπουργός και είναι απαράδεκτο να μην απαντά σε ερώτηση για το Λονδίνο».

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο κ. Καμμένος φωνάζοντας «Πήγαινε να πάρεις το μεροκάματό σου από τον Πειραιά».

«Μεροκάματα από τον Πειραιά;» αναρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Εννοείτε το γραφείο του κ. Μαρινάκη; Άλλος πήγαινε στο Πειραιά. Εσύ με την γυναίκα σου πηγαίνατε στον κ. Μαρινάκη και προ των εκλογών του 2012 εσύ με τον οικονομικό σου διευθυντή πήγες και είδες τον κ. Κουρτάκη».

«Χρειάζεται να πείτε στη Βουλή ότι ήσασταν απασχολημένος, αρκεί να πείτε ότι στην επόμενη ερώτηση του κ. Τσιάρα θα είστε παρών και δεν θα είστε μονίμως φευγάτος», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Καμμένος: Θα κάνω μηνύσεις και αγωγές

«Με ορισμένους εδώ μέσα μπορώ να μιλάω μόνο με μηνύσεις και αγωγές…», απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Αναφορικά με το γεγονός ότι επέλεξε να απουσιάσει από τη συζήτηση που έγινε τη Δευτέρα στη Βουλή για τα F-16, απάντησε: «Ήμουν με τον υφυπουργό τον Αμερικανό, άλλοι βγάζανε σέλφι με εμπόρους όπλων του Eurofighter».

 

O διάλογος:

Αδωνις Γεωργιαδης: Οι υπηρεσίες της Βουλής ενημέρωσαν τον κ. Τσιάρα για δευτέρα αναβολή της ερωτήσεως, όπου δεν συζητήθηκε, με τη δικαιολογία ότι λείπετε σε ταξίδι. Κι έτσι η ερώτηση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν συζητήθηκε για δεύτερη φορά, αναβλήθηκε και επανακατατέθηκε για τρίτη φορά, γιατί θα αναγκαστείτε να έρθετε στη Βουλή να μιλήσετε για το θέμα του καζίνο.

Πάνος Καμμένος: Σας έχω κάνει και μήνυση γι’ αυτό.

Αδωνις Γεωργιαδης: Κάντε μου δέκα μηνύσεις, αν θέλετε κι εγώ θα σας κάνω άλλη μία, αν μου κάνετε. Επανέρχομαι, όμως. Στη Βουλή θα έρθετε. Αφήστε τη μήνυση. Τη μήνυση να την κάνετε και να πάτε στα δικαστήρια.

Ενημερώσατε ψευδώς το Σώμα ότι θα λείπετε στο εξωτερικό. Και λέω «ψευδώς», γιατί μία ώρα μετά ήμασταν μαζί στο «ΠΑΛΛΑΣ» στη συναυλία της κ. Μπρούνι. Και δεν καταλαβαίνω.

Πάνος Καμμένος: Τον Αμερικάνο Υπουργό Εξωτερικών είχα να συναντήσω. Είστε και ψεύτης.

Αδωνις Γεωργιαδης: Μην με διακόπτετε. Πώς γίνεται ο Υπουργός να αποφεύγει να έρθει στη Βουλή και να δηλώνει επισήμως ότι λείπει σε ταξίδι και σε μία ώρα μετά να είναι στο «ΠΑΛΛΑΣ»;

Κύριε Πρόεδρε, αναφέρομαι σε εσάς, να ενημερωθεί ο κ. Βούτσης γι’ αυτό. Είναι απαράδεκτη και αδιανόητη υποβάθμιση του Κοινοβουλίου να κρύβεται ο Υπουργός από το Κοινοβούλιο, για να μην δώσει εξηγήσεις για τα χρήματα που ξοδεύτηκαν στο Λονδίνο και από πού ξοδεύτηκαν.

Την επόμενη φορά που θα οριστεί να είστε εδώ, κύριε Υπουργέ, και να μην φοβάστε τη Βουλή…

Πάνος Καμμένος: Να πάτε να πάρετε μεροκάματο από τον κ. Μαρινάκη.

Αδωνις Γεωργιαδης: Γιατί την περασμένη φορά που ήσασταν εδώ, μου καταθέσατε κι ένα χαρτί και μου κάνατε και με ύφος: «Για τον κ. Γεωργιάδη…

Πάνος Καμμένος: Να πάτε για το μεροκάματο από τον Πειραιά.

Να πάτε με τη σύζυγό σας.

Αδωνις Γεωργιαδης: Μεροκάματα από τον Πειραιά, σαν κι αυτά που εννοείτε, μάλλον άλλος έχει πάρει, ο οποίος επισκεπτόταν το γραφείο του κ. Μαρινάκη. Εσείς και η σύζυγός σας, κύριε Υπουργέ. Άρα, όχι σε εμένα αυτά. Τέτοιες προβοκάτσιες σε εμένα δεν γίνονται. Άλλος πήγαινε εκεί και η σύζυγός του. Εσείς συγκεκριμένα και η σύζυγός σας. Εντάξει;

Πάνος Καμμένος: Πάντως εγώ ποτέ. Εσείς με τη δικιά σας.

Αδωνις Γεωργιαδης: Και τον κ. Κουρτάκη εσείς τον είδατε στο γραφείο του, προ των εκλογών του ’12, μαζί με τον τότε οικονομικό διευθυντή σας. Άρα, αφήστε τα αυτά, κύριε Καμμένε.

Πηγή:  iefimerida.gr