(ΒΙΝΤΕΟ)-ΠΑΤΡΑ: Σήμερα τα εισαγωγικά μαθήματα αστρονομίας του Ωρίωνα

advertisement
Αυτή την Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου, στις 21:00 συνεχίζονται τα φετινά εισαγωγικά μαθήματα αστρονομίας με την «Εισαγωγή στην αστρονομική παρατήρηση».
Θέλετε να μάθετε ποιο είναι αυτό το φωτεινό αστέρι που φαίνεται κοντά στον ορίζοντα; Πώς λέγεται αυτός ο αστερισμός με το παράξενο σχήμα; Γιατί δε βλέπουμε όλες τις εποχές τα ίδια αντικείμενα στον ουρανό; Τι είναι τα διπλά και τι τα μεταβλητά άστρα; Εν τέλει πώς μπορείς να παρατηρήσεις κι εσύ τα ουράνια αντικείμενα και τι ακριβώς θα χρειαστείς; Δεν είναι δύσκολο, δεν είναι ακριβό, και είναι συναρπαστικό. Έλα να μπεις κι εσύ δεν κόσμο της αστρονομίας! Ομιλητής : Θεόφιλος Στεργίου, Ψυχίατρος, Αντιπρόεδρος Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων»
Αν ο καιρός το επιτρέψει, μετά την ομιλία θα παρατηρήσουμε με τα τηλεσκοπια!
Χώρος διεξαγωγής είναι το αμφιθέατρο ΒΑ που βρίσκεται στο ισόγειο του Κτηρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Κτήριο Β, γνωστό επίσης και ως Κτήριο μηχανικών Η/Υ, βρίσκεται πίσω από την πρυτανεία και εμφανίζεται κεντρικά στον εξής χάρτη:
Οι διαλέξεις είναι ανοιχτές και ελεύθερες για όλο το κοινό όπως και όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου.
Σας ενημερώνουμε, τέλος, πως μπορείτε πάντα να ενημερώνεστε για όλες τις εκδηλώσεις του συλλόγου από το site μας www.orionas.gr αλλά και μέσω των κοινωνικών δικτύων: