(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Το Σύνολο “Πολύτροπον” – Στις 19 και 21 Οκτωβρίου

Το Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον» (υπεύθυνος: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος), θα πραγματοποιήσει μέσα στον μήνα Οκτώβριο του 2017 τις εξής εκδηλώσεις – πρωτότυπες παραγωγές.

 

 

19 Οκτωβρίου, 8:30μ.μ.
Οικία Κατακουζηνού, Αμαλίας 4, Σύνταγμα.
Η Μουσική Ποιητική της Οικίας Κατακουζηνού.
Στην ιστορική οικία – μουσείο θα παρουσιαστεί η Μουσική Ποιητική της οικίας, δηλαδή ποιήματα και μουσικές δημιουργών του 20ού αιώνα που συνδέθηκαν με το ζεύγος Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού. Έργα ελλήνων συνθετών και κλασικά κομμάτια αγαπημένων συνθετών του ζεύγους, όπως οι: Mozart, Puccini, Villa Lobos.
Δάφνη Πανουργιά, τραγούδι
Μάριος Καζάς, πιάνο
Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, αφήγηση

Σάββατο 21 Οκτωβρίου, 8.30μ.μ.
Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7.
Εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο των συνθετών Δημήτρη Λιάλιου (Πάτρα 1869 – Αθήνα 1940) και Ανδρέα Νεζερίτη (Πάτρα 1897 – Αθήνα 1980).
Για τον Δ. Λιάλιο και τον Α. Νεζερίτη θα μιλήσουν ο μουσικογράφος – κριτικός – ερευνητής Θωμάς Ταμβάκος και ο θεολόγος – μουσικός Παναγιώτης Ανδριόπουλος, με παράλληλη αναφορά στη μουσική κίνηση της Πάτρας εκείνη την εποχή. Η εκδήλωση θα υποστηριχθεί με προβολή υλικού εποχής.
Έργα των δύο συνθετών θα ερμηνεύσουν οι σολίστ πιάνου Σπύρος Κουτσουβέλης και Τίμος Γεννάτος και η σολίστ βιολιού Τάνια Σικελιανού.