(Φωτο)-Ο Γιώργος Ηλιόπουλος της ΠΑΛΕΜΟΤ στους Ολυμπιακούς Αγώνες Motocross

Το Σαββατοκύριακο 30 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου στο Matterley Basin της Αγγλίας, βρέθηκε ο αθλητής Γιώργος Ηλιόπουλος, ο οποίος πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μotocross εκπροσωπώντας την χώρα μας, γεγονός που προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση και περηφάνια στα μέλη της Π.Α.ΛΕ.ΜΟΤ. καθώς ο προαναφερόμενος αποτελεί ένα από αυτά.

Στον θεσμό αυτό συμμετέχουν οι τρεις καλύτεροι οδηγοί – αθλητές από κάθε χώρα αποτελώντας την κάθε εθνική ομάδα, γι’ αυτό και είναι γνωστός ως  «motocross των εθνών». Έτσι λοιπόν ο Γιώργος Ηλιόπουλος μετά την πολύ επιτυχημένη του χρονιά, τερμάτισε δεύτερος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την χώρα μας μαζί με τον Γιάννη Τουρατζίδη και τον Μανώλη Κρητικό. Όντας ο αρχηγός της αποστολής συμμετείχε στην κατηγορία MXGP ενώ ο Γιάννης Τουρατζίδης στην ΜΧ2 και ο Μανώλης Κρητικός στην ΜΧ-ΟΡΕΝ.

Η εθνική μας αποστολή είχε προετοιμαστεί άψογα αλλά είχε μια μεγάλη ατυχία – αν μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει έτσι – καθώς ξημερώματα Σαββάτου κλάπηκαν οι μοτοσικλέτες των Γιώργου Ηλιόπουλου και Γιάννη Τουρατζίδη. Τελικά η ελληνική ομάδα κατάφερε να εξασφαλίσει δανεικές μοτοσικλέτες και να αγωνιστεί.  Το ψυχολογικό όμως βάρος και η προσπάθεια εξοικείωσης με τις καινούριες μηχανές δεν τους βοήθησαν στο να ξεπεράσουν την 34η θέση ανάμεσα σε 39 χώρες, παρακολουθώντας τους 60.000 θεατές.

Η Π.Α.ΛΕ.ΜΟΤ. θα ήθελε να συγχαρεί όλους τους Έλληνες αθλητές για την συμμετοχή τους και ιδιαίτερα τον δικό μας Γιώργο Ηλιόπουλο, που συμμετείχε για 4η φορά στο θεσμό αυτό. Τελειώνοντας θα ήθελε να του ευχηθεί να εκπροσωπήσει και του χρόνου την χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μotocross 2018 στην Αμερική.