Τα γυρίζουν τώρα οι αρχές του Λας Βέγκας: Ο μακελάρης μπορεί να είχε ριζοσπαστικοποιηθεί

advertisement

Τα… γυρίζουν τώρα οι αρχές του Λας Βέγκας καθώς, σε συνέντευξη Τύπου, ο σερίφης της περιοχής, Τζο Λομπάρντο δήλωσε σήμερα ότι ο μακελάρης του Λας Βέγκας μπορεί να έχει ριζοσπαστικοποιηθεί κι ότι ερευνάται η πηγή που θα αποκαλύψει το ισλαμικό τρομοκρατικό παρελθόν του. Την ίδια ώρα, η προσοχή των αρχών στρέφεται σε ένα σημείωμα που βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του Στίβεν Πάντοκ.

Το FBI όπως και οι αρχές του Λας Βέγκας είχαν αποκλείσει εξαρχής το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας, ακόμα και μετά την ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος ότι ο «στρατιώτης» του Στίβεν Πάντοκ ήταν αυτός που σκόρπισε το θάνατο στο Λας Βέγκας.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ένα άλλο ερώτημα που απασχολεί τις αρχές είναι αν ο Στίβεν Πάντοκ είχε πολιτικό κίνητρο: αν δηλαδή είχε βάλει στο μάτι να σκοτώσει τους συντηρητικούς -υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ- που ήταν στη συναυλία.

Μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, οι αστυνομικές αρχές του Λας Βέγκας εκτός από το άψυχο σώμα του Πάντοκ εντόπισαν κι ένα γράμμα. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα Daily Star, ο Πάντοκ σωριασμένος στο πάτωμα φορούσε καφέ πουκάμισο, μαύρο παντελόνι κουστουμιού, κλασικά παπούτσια και γάντια και δίπλα του υπήρχε ένα τραπεζάκι με ένα σημείωμα. Οι αρχές το έχουν στα χέρια τους και πιστεύουν ότι μπορεί να ρίξει φως στους λόγους για τους οποίους ο 64χρονος άνδρας αιματοκύλησε τη συναυλία «Route 91 Harvest Festival».

Την ίδια ώρα, η γερμανική εφημερίδα «Bild» αποκαλύπτει ότι, ο Πάντοκ αγόραζε από διάφορα καταστήματα όπλα σε Νεβάδα και Γιούτα με τους καταστηματάρχες να δηλώνουν πως τους είχε φανεί ένας άνθρωπος ακίνδυνος.

Aξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάντοκ είχε κρύψει κάμερες σε φορητό τραπεζάκι έξω από τα δυο δωμάτια που είχε «κλείσει» στο ξενοδοχείο αλλά και στην κάσα της πόρτας του δωματίου. Έτσι, παρακολουθούσε τις κινήσεις της ασφάλειας και της ομάδας των ειδικών αποστολών.

Ο Τραμπ μεταβαίνει στο Λας Βέγκας

Στο Λας Βέγκας μεταβαίνει σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σε μια προσπάθεια να παρηγορήσει τους πολίτες της πόλης έπειτα από την πιο αιματηρή ένοπλη επίθεση που έχει καταγραφεί στη χώρα του.