Βαρβιτσιώτης: Για την κατάσταση στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου ευθύνεται ο κ. Μουζάλας

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλα, εξαπέλυσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τη Σάμο και επισκέφθηκε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού.

Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών, σε δήλωσή του έκανε λόγο για συνθήκες υποδοχής και φιλοξενίας που δεν περιποιούν τιμή για τη χώρα και δεν ανταποκρίνονται στον πακτωλό των χρημάτων που έχει διαθέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως είπε, για να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα.

«Επισκεφθήκαμε σήμερα το hot-spot της Σάμου. Διαπιστώσαμε συνθήκες υποδοχής και φιλοξενίας που δεν περιποιούν τιμή για τη χώρα και, βέβαια, δεν ανταποκρίνονται στον πακτωλό των χρημάτων που έχει διαθέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα», ανέφερε ο κ.Βαρβιτσιώτης.

«Δυστυχώς, δε λάβαμε την ενημέρωση που περιμέναμε. Γιατί, δεν φαίνεται να έχουν οργανωθεί οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, με τέτοιον τρόπο, ώστε να γνωρίζουν ακριβώς τι γίνεται σε κάθε hot-spot», πρόσθεσε.
«Νομίζω ότι για την κατάσταση που βιώνει σήμερα η Σάμος φέρει την αποκλειστική ευθύνη ο κ. Μουζάλας, ο οποίος δεν έχει υλοποιήσει καμία από τις δεσμεύσεις του προς τον σαμιακό λαό και δεν έχει προχωρήσει στην αξιοποίηση των 700 εκ. ευρώ που έχει στη διάθεση του τα οποία, ακόμα και τώρα, λιμνάζουν», συνέχισε ο κ.Βαρβιτσιώτης.

«Αν συνεχίσουμε, έτσι, δυστυχώς, θα διχαστεί και η τοπική κοινωνία, αλλά -πάνω από όλα- θα κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, εξαιτίας των πολύ κακών συνθηκών υγιεινής και φιλοξενίας. Κάνω έκκληση να προχωρήσουν, επιτέλους, τα μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών, για τα οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, ειδάλλως η αντοχή τόσο του σαμιακού λαού, όσο και των πληθυσμών των υπολοίπων νησιών θα «φθάσουν» όρια που δε θα θέλαμε να δούμε», κατέληξε/

Νωρίτερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης, συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, κ. Κατρακάζο, όπου και ενημερώθηκε για τα δραματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί εξαιτίας των αυξημένων μεταναστευτικών ροών.

 

Πηγή:protothema.gr