(Βίντεο): Χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο το τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών!

Η αλυσίδα των επιτυχιών της ελληνικής κωπηλασίας απέκτησε έναν ακόμη κρίκο με την 3η θέση που κατέκτησε η ομάδα του τετραλου σκιφ ελαφρών βαρών στο παγκόσμια πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Σαρασότα των ΗΠΑ.

Την ελληνική ομάδα αποτελούν οι Λευτέρης Κόνσολας, Παναγιώτης Μαγδανής, Σπύρος Γιάνναρος και Νίνος Νικολαϊδης και έδωσαν ένα συγκλονιστικό αγώνα έτσι ώστε να τα καταφέρουν και να ανέβουν στο βάθρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κωπηλασίας.

Η κούρσα ήταν εκπληκτική με το ελληνικό πλήρωμα να δίνει μεγάλη μάχη με τα αντίστοιχα πληρώματα από την Βρετανία και τη Γαλλία. Οι Γάλλοι πήραν αρχικά το προβάδισμα, αλλά μετά τα 500 μέτρα η Ελλάδα πέρασε μπροστά και κράτησε το προβάδισμα μέχρι τα 1500 μ., αλλά στο τελευταίο κομμάτι οι ισορροπίες άλλαξαν.
Το χρυσό μετάλλιο πήραν Γάλλοι με χρόνο 5.51.85, δεύτεροι ήταν οι αθλητές από τη Μεγάλη Βρετανία με 5.52.02 και τρίτο το ελληνικό πλήρωμα που τερμάτισε σε 5.53.64.

Αντίθετα στο διπλό σκιφ γυναικών οι Κατερίνα Νικολαϊδου και Αννέτα Κυρίδου πήραν την 6η θέση στον ημιτελικό της Παρασκευής και δεν κατάφεραν να περάσουν στον μεγάλο τελικό.

Πηγή:gazzetta.gr