Δύο αστυνομικοί στη σπείρα που λήστεψε Σύρο στην Αττική Οδό

Δύο αστυνομικοί αποκαλύφθηκε ότι συμμετείχαν στη σπείρα που λήστεψε έναν 47χρονο Σύρο τον περασμένο Φεβρουάριο αφού πρώτα τον ακινητοποίησε στην Αττική Οδό.

 

Ο 47χρονος είχε φτάσει από τη Γερμανία στην Αθήνα στις 5 Φεβρουαρίου με το αυτοκίνητό του όταν ενώ οδηγούσε στην Αττική Οδό με κατεύθυνση προς Αθήνα τον ακινητοποίησαν άτομα με στολές που έμοιαζαν με αυτές των αστυνομικών, όπως στη συνέχεια κατέθεσε ο ίδιος.

Αφού τον απείλησαν με όπλο οι δράστες τον μετέφεραν σε περιοχή του Ασπροπύργου, όπου τον εγκατέλειψαν αφού προηγουμένως είχαν αφαιρέσει από το αυτοκίνητό του μεγάλο χρηματικό ποσό.
Μετά από πολύμηνη έρευνα οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση ταυτοποίησαν ως δράστες έναν 32χρονο Έλληνα που είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης στη Ρωσία καθώς και δύο Ανθυπαστυνόμους, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής.

Οι αστυνομικοί συνελήφθησαν την Τετάρτη με εντάλματα σύλληψης και παράλληλα με Απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σε βάρος τους διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.