ΠΑΤΡΑ: Ολοκληρώθηκε η Ημερίδα “Διαχείριση Τεχνικών Έργων 2017” του ΕΑΠ

Ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία το Σάββατο 9/9/2017 η Ημερίδα “Διαχείριση Τεχνικών Έργων 2017” που διοργάνωσε το ομώνυμο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Σε αυτό συμμετείχαν με ομιλίες:
α) Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ / Τμ. Δυτικής Ελλάδας κ. Βασίλειος Αϊβαλής,
β) Ο Προϊστάμενος Τμήματος Τεχνικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου, Δρ. Αλέξανδρος Βασιλόπουλος
γ) Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος, Δρ. Βασίλειος Μπαρδάκης και
δ) Η Επίκ. Καθηγήτρια, Τμ. Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ, Δρ. Κλεοπάτρα Πετρουτσάτου

Την ημερίδα παρακολούθησαν, εκτός άλλων, το Εκπαιδευτικό Προσωπικό και οι Μεταπτ. Φοιτητές του Προγράμματος, Καθηγητές του ΕΑΠ και άλλων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, μηχανικοί και άλλοι επιστήμονες από τον δημόσιο και ιδιωτικό τεχνικό τομέα.

Μετά το τέλος της ημερίδας, ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Διαχείριση Τεχνικών Έργων”, Αναπλ. Καθηγητής κ. Γεώργιος Χατζηγεωργίου τόνισε:
«Η αναπτυξιακή πορεία και η ευημερία μιας χώρας προϋποθέτει τεχνικά έργα τα οποία όχι μόνο καλύπτουν τις βασικές ανάγκες μιας σύγχρονης κοινωνίας αλλά και βελτιώνουν διαρκώς το επίπεδο της ποιότητας ζωής, προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον. Στην Ημερίδα “Διαχείριση Τεχνικών Έργων 2017” παρουσιάστηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στο τομέα αυτό και αναπτύχθηκαν όλες οι πτυχές της ορθής διαχείρισης των τεχνικών έργων από την σύλληψή τους ως ιδέα μέχρι το τέλος του κύκλου ζωής τους.