Επιδημία «χρεοκοπίας» κόλλησαν οι πιλότοι της Air Berlin που δηλώνουν μαζικά ασθενείς

Περίπου 70 πτήσεις της αναγκάστηκε να ακυρώσει σήμερα η Air Berlin, η χρεοκοπημένη γερμανική αεροπορική εταιρία, που βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης και αναζήτησης σχεδίου διάσωσης. Αιτία των ακυρώσεων; Ήταν άρρωστοι οι πιλότοι!

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας, «ασυνήθιστα πολλοί» ήταν σήμερα οι πιλότοι που δήλωσαν ασθένεια, ενώ η προθεσμία για τους επενδυτές που θέλουν να αποκτήσουν την Air Berlin πλησιάζει στη λήξη της.

Στην ιστοσελίδα της Air Berlin φαίνονταν οι πτήσεις που αναγκαστικά ακυρώθηκαν, από διάφορα γερμανικά αεροδρόμια, όπως το Tegel του Βερολίνου, το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ, του Αμβούργου και της Κολωνίας.

Παρόλα αυτά η εταιρία σχεδιάζει να εξυπηρετήσει την πλειοψηφία των πελατών της και να πραγματοποιήσει τελικά τις περισσότερες από τις 650 πτήσεις που είναι προγραμματισμένες για σήμερα, με το να κατευθύνει τους επιβάτες σε άλλες πτήσεις ή σε τρένα και να χρησιμοποιήσει αεροσκάφη και πληρώματα που είχε «standby».

Πέρσι, παρόμοια «επιδημία» είχε χτυπήσει και τους πιλότους της TUIfly, επίσης λίγο καιρό προτού η εταιρία εξαγοραστεί.

Η Air Berlin, η δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική αεροπορική εταιρία, έκανε αίτηση χρεοκοπίας τον περασμένο μήνα, όταν αποσύρθηκε από το σχήμα η Etihad Airways, μετά από χρόνια απωλειών.